sa jag vasa?

efter några timmar i panik och kaos på jobbet tog jag raka vägen hem till sanna igårkväll där det firades att tentan var över. vi drog oss in till vasa där vi tog ett glas eller tre på vasastan med ett par två för små storlekar skor på mina fötter! när klockan började närma sig "sista-bussen-hem" så trippade vi upp mot vasagrillen istället där vi åt hamburgare och, hör och häpna, åt KORV. men jag tog bara en liten tugga. jag önskar faktiskt att jag inte var så fjantig när det gäller sådana saker. nej, nu ska jag banne mig lära mig att käka körv!

idag ska jag iallafall till stan och träffa fatiha och bobby botox. jag ska ha hans goodiebag, så är det bara!


det kan va så förfärligt, det kan va så bra

Jag vaknade upp med en riktigt fin prinsessfrukost på bordet brevid mig imorse. Rykande, hett kaffe, en ljuvlig äggsmörgås, vaniljyoghurt med flingor och kanel, precis som jag vill ha det. Herr Skitbäst vet hur man gör mig glad. Även fina Lina känner mig väl för att bidra till mitt glada humör denna dag i det gråa, småruggiga Göteborg. Är hembjuden till henne på thailunch från de ljusgula lägenheterna mitt över gatan. Det är det vi och det farliga mcgänget, syrran!



the naked bambi

emilina: någon har spillt vatten på golvet i restaurangen.
simon: då ställer jag upp varningskylten så ingen halkar!

en minut efter detta sagts och gjorts springer jag ut i restaurangen. och känner ni mig rätt så behöver jag väl inte säga någonting mer där. gäster skrattar och det gör självklart simon i kassan också och säger att jag såg ut som den lika klantiga figuren på skylten, som jag för det första hade glömt bort under den där minuten och såklart missade..

jag är även den första som slarvat bort min keps, som vi fick för några dagar sedan.
evelina: varför har vi bara egna kepsar men inte egna kläder?
simon: för då skulle anna gå runt naken här på jobbet.

jag är väl för rolig.

på promenad med annis





once when i was little

nu ska jag snart äta lite av min favoriträtt (..för typ 14 år sedan) nämligen blodpudding! jag fick nästan jämt blodpudding hos sofia, när vi inte åt rostade mackor med marmelad eller pannkakor hos hennes mormor. sedan när jag fattade att det var gjort på blod.. (blod!) så slutade jag att äta det. men nu när jag blivit lite vuxnare och förstår att det är nyttigt (och faktiskt luktar jättegott) så ska jag ge det ett försök! japp. vad har jag hunnit gjort annars då idag? vi tog lille båten över till järntorget och vandrade upp mot linné i regnet. och om någon timma  ska jag iväg och jobba.. på riktigt idag.


men vad gör du här, virrpanna?

såhär mycket älskar jag tydligen mitt jobb, som ger mig ut i det jobbiga och kalla regnet en söndagsförmiddag, hur trött jag än är, när jag inte ens ska jobba.. de fnittrade lite och tyckte synd om mig som hade tagit mig den långa vägen genom hela göteborg, helt i onödan, så jag fick jobba iallafall. jag fick vara inne i köket med mounir och vi var burger kings där i all rush. skitbra. highfive och bra jobbat på det! det var längesedan jag var där inne.


linas knasiga granne

nu är det den sista dagen på den här helgen och den här helgen har varit en degarhelg. igår åt vi lax och sen pallrade jag mig iväg till lina som städade ur garderober och kylskåp och allt var det var. vi tänkte faktiskt ge oss ut och ta ett glas vin eller två men ångrade oss och det var väl lika bra det kanske. nu längtar vi till nästa helg istället! då ska jag träffa fathia en sväng som kommer hit över helgen och på lördagen blir det partaj ju! linas granne "killen-som-vi-alltid-lyckas-se-i-tighta-shorts-och-som-dunkar-julmusik-på-kvällarna" sa att vi skulle knacka på om det blev fest. rolig prick det där. haha. vi mötte han påväg ner till källaren och han visste inte ens om att han hade ett förråd. vi visade honom vägen och sedär, där stod det ett tomt förråd. "så det var dit nyckeln gick.." sa han och verkade ganska lättad. nu ska jag snart iväg och jobba. hej hopp!


lite bilds från degerfors


men NI kan behöva motion

jävla barnvagnsfjantar. när jag var påväg hem förut från stan så steg jag på en alltid lika proppfull buss. stod emellan massa söta gummor och mammor med barnvagnar och det var dövarmt där inne. en tant ramlade på mig och sedan när det var dags att gå av så hörde jag de där mammorna säga; jamen det är ju här vi ska av. men, såklart ändrar de sig när de redan var halvägs ute och jag blev kvar där inne på bussen. såg alexander gåendes utanför och han skrattade åt stackars mig. "jaha, skulle du av här, men det är ju bra med motion för dig" sa de till mig som om jag var jättetjock. men, jaha, då kan ju ni bära min jävla tunga påse i regnet så kan ni skjutsa mig tillbaka i en av barnvagnarna! ville jag skrika, men gjorde det ej. (ville inte att de söta gummorna och de jävla mammornas bäbisar skulle höra) de sa inte ens förlåt. hahhaha. upprörd tjej. när jag kom hem skrattade han fortfarande.

nu är jag en apelsin

idag är jag ledig och jag ska köpa, eller iallafall leta efter ett par skor. vill nog fika också, typ i haga. pollykladdisen som vi bakade igår blev god kan jag säga er. jaha. känner mig nästan konstig och tom när jag har en ledig dag. vad skall man göra liksom? nästa helg är det väl halloween och igår pratade vi ihop oss lite och det kan hända att det hittas på något skoj då.


haha, bästa slutet

nu ni!

yes yes yes, kom hem från jobbet för en stund sedan. idag har jag varit ganska virrig (fast det är jag nog ganska ofta) och när man är i kassan är det nog inget vidare. men som tur är så finns det ju alltid personal som kan äta upp mina misstag, hoho. ja, men nu är det äntligen fredag och såklart blir det fredagsmys. lina och jag ska baka pollykladdkaka och det kommer bli skitgott såklart. yä.

om vi blir som alla andra tjohotjohej

inte så långt kvar nu, till juletider. tjoho tjohej! halva lönen lär väl gå åt till glögg och saffran de här två månaderna som är kvar (det är väl inte så mycket längre va? men vad är detta snack om att det knappt finns nån saffran kvar?! tusan, jag ska ha iallafall, lussebulls is the shit!) oj, va jag är trött. blir nästan stressad (NÄHÄ?) av att jag borde gå och lägga mig snart. jag som var så emot sömn förut, har nu blivit värsta sovarn. men det är väl bra. sover ut nu liksom, efter alla dessa sömnlösa nätter. godnatt.

im back in gotet

vi fick massa choklad igår på tåget när vi köpte kaffe och varm choklad (ett litet missförstånd, men vi klagar inte).
när jag kom hem så fick jag ett samtal från jobbet av en tjej som frågade om jag kunde börja klockan fyra istället för sex. men nej, det kunde ju bli lite stressigt eftersom jag kom hem vid tre. men jag kom iväg lite tidigare ändå och den sista timman på jobbet fanns det inte mycket mer att göra än att exprimentera med lite glass och äta pommes. kvällarna där kan vara rätt bra ibland. nu ska jag snart iväg och jobba. hejsvejs.


nu drar vi

nu kommer bäckman hit till det röda huset, då vi ska dricka vår sista kopp kaffe innan vi sticker iväg till göteborg. hejdåhejdåhejdå.



mjao

har varit hos min mamma sedan igår och jag vill ju bara packa ner hennes lilla katt i min väska och gå härifrån. hon kan ligga sovandes på min mage i evigheter och skulle hon råka ramla ner så klättrar hon upp igen. hon är så vinglig och liten. bruna ögon och har en jättemjuk grå päls med vita små tassar. när vi kom hit luktade hon ostbågar och jag gissar på att det är riddaren lancelot som varit i farten. nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan åker jag till degerfors. imorgonbitti åker jag till göteborg ju och dessa dagar har gått skitsnabbt. blir lite rädd med det är väl bra. nästa gång jag åker tillbaka hit så är det fredagen den trettonde november. det är ju faktiskt inte så länge kvar. hejhopp!


oj nu blev det stressigt

idag har jag ätit pankakor med massa hallonsylt. så jäkla smarrigt. snart ska jag till mina kusiner och efter det ska jag gå till mamma och där ska jag sova inatt. vi ska äta mackor med kantareller och sen vet jag inte. lina tjatar om att det är så mycket bra på tv ikväll, i flera timmar i sträck liksom men dra alltså. idag vill jag inte titta på tv så det blir väl att gosa med kissekatten eller jag vet inte, kanske utforska karlskoga. har ju aldrig riktigt "varit ute och gått" där.

vad händer?

blir så himla trött av att tänka på hur tråkigt det egentligen är på statt. igår var vi där, efter en trevlig tjugoårsfest för min gamla dagiskompis bea. statt var ju.. värdelöst. vill ju verkligen ut och bara köra snart. hade varit roligt om man kunde gjort det igår men det är fasen omöjligt här omkring. vad jag annars har gjort dessa dagar jag varit hemma orkar jag inte berätta nu. när kameran laddat klart kan jag visa det i bilder istället.


back in degerfors

lämnade alltså göteborg förut och tåget hann inte tuffa långt innan det fick stanna i en halvtimma innan alingsås, pga något krångelikrångel. det ända man såg var en sjö och gula löv som fladdrade förbi fönstret. mysigt, men jobbigt. man ville ju bara hem. var jättekissnödig också, redan då. men vågade ine lämna min plats på det otroligt tomma tåget ifall det skulle hoppa på någon läskig skogsmulle och sno mina grejer.
blev hämtad av paulina, sarah och carro i laxå och de var söta och det var kul att se dom igen! lokförare ska de bli, haha.

kom hem till degerfors, till pappas hus där jag var själv i några timmar och då passade jag på att träna, sjunga jättehögt, äta godis och dricka massa kaffi.

ikväll kommer den otroligt efterlängtade sofia hit på en myskväll och det ska bli förbasktat kul att träffa henne igen efter att hon varit i korsika så länge och den möpen och jag kommer nog ha en hel del roliga saker att prata om kan jag tänka mig. åh, äntligen!


hejdå göte

men gud vad stressad jag är. hatar att åka iväg. tåget går klockan 10 men jag kommer vara där typ 10 över 9. hallå. snälla nån anna. haha. men jag tänker inte missa nåt tåg, jag inte. nä. så typiskt mig. att vara i tid. (skitbra när jag sitter här när jag typ har massor att göra. haha. också typiskt).
ni ska bara veta vad jag gjorde igår! men det hinner jag inte berätta nu tyvärr och egentligen skulle det vara en hemlis.
SES I DEGEN!

the big apple

Igår svängde jag förbi hemköp och hittade då världens kanske största äpple som jag bara kände mig tvungen att köpa. Nu sitter jag här, med äpplet och som jag kämpar med detta! Jag som verkligen tycker om äpplen tänkte ju att Det här är väl ingen match! Men, det smakar inte ens gott och jag är jättemätt. Men nu är det nästan uppätet och jag känner att jag nog inte behöver äta förrän imorgon.


idol-anna needs a bodyguard

vet inte om jag har bodyguard hemma men när jag kommer hem ska jag leta efter den eller annars köpa eller hyra filmen och titta på den om och om igen. förra året tror jag det var, så gick den på canal+ varje kväll i en månad eller så och det hände nästan inte att jag missade den en enda kväll. nix. den är så bra. kan liksom inte rå för det. imorgon säger jag alltså hejdå göte och hej degen. drömde inatt att det var idol-audition i degerfors och jag var den enda som dök upp så jag fick en guldbiljett automatiskt och jag hade stor chans att vinna sa de.

kingen kommer till stan

glömmer bort detta hela tiden så nu påminner jag mig själv om att pappa kommer till staden ikväll! har saknat ping pong kingen.


tänker på pappa när jag ser den här videon. haha, så söt.

det blingar inte längre

när jag färgade håret förut pillade jag lite på min bling bling i naveln och sa till lina att den kanske hade gjort sitt nu och att jag funderade på att ta ut den och kanske sätta dit något annat, typ en julgranskula eller så (nädå). och nu när jag kom hem från ikea så såg jag någonting konstigt. den satt itne längre där utan den ligger väl ensam och rädd i något hörn på ikea eller så. va tusan. och inga julgranskulor har jag heller. vad ska jag sätta dit nu då? nu inser jag hur tomt och naturligt det ser ut, men framförallt konstigt. jag ångrar mig. vill inte alls låta det lilla hålet där växa igen. haha. vilken fjant.

choklad

Känner mig som en ny människa. Chokladbrun i håret är jag och jag är nöjd. Nu äter jag kladdkaka och dricker kaffe för att fira detta och snart ska jag och Lina ge oss ut i det gråa Göteborg för att ta oss till Ikea.


Inga toner kan förklara hur jag mår

Igår tittade jag för första gången på en hel fotbollsmatch, typ. Eller ja, iallafall på väldigt länge. När jag spelade fotboll var det väl en annan sak. Nu sitter jag hemma hos Lina med blått hår (för tillfället) och snart är det hennes tur att färga mitt hår. Spännande då. Molly är helt galen och nu slog det mig att hon är lite lik Julia, min kusin. Så söt. Jag tror det är att de båda två blinkar med ett öga hela tiden, om jag stirrar på katten eller på min kusin. Blink. Blink.

 

"Det känns som att det kommer bli blå..svart.. det hära.. hur ska det kunna bli en fin brun färg om håret är blått nu? ebony, dark..brown. Jamen.. det blir väl fint. ehe" Lina är nervös.

 

 

 


fredagsmys såklart

igår kväll efter jobbet var jag på ost och vin-provning (foot of africa och lindemans har ingen testat förut va, ehe?). det var mysigt och gott såklart. men eftersom jag skulle upp och hoppa och iväg till jobbet imorse så blev det stopp och sömn där för mig, när de flesta andra drog ut för att dansa, dansa, dansa på parken eller vart det var. hamnade på jobbet jättetidigt idag. satt där och läste om metro, om och om igen med kaffe i 40 minuter och de andra bara skakade på huvudet för att jag var där så tidigt. ikväll gick lina och jag till eriksberg för att köpa godis, chips, dipp, cola, pizza, frukt och sånt för det var ju idol och sånt ska man tydligen äta då. det kallas FREDAGSMYS.. nu är jag ledig till tisdag kväll och det känns GÖTT!


vart tog den vägen då?

Idag var chefen på bushumös. Efter en jäkla stor beställning som köket jobbat med ett bra tag, så kom han in med en ytterligare, och ännu större lista till mig och jessica. hihihihi, sa jag och jessica sprang in i köket med panik och skrek "Vi har en kvart på oss, skynda förfaaaaaan" till en praktikant och en annan som precis börjat jobba hos oss. Bus-chef. Lättlurade-jessica. Fniss-anna. Jamen, annars stod jag i kassan hela dagen och jag tappade rösten fyra gånger, självklart när det var som stressigast. Ikväll ska jag kanske på ost&vin mys på lindholmen.


i whis i was your favourite girl


bara lukten gör mig svag

Ikväll har jag och Alexander haft ett litet pajkalas. Medans den otroligt fina äppelpajen stod inne i ugnen skickade vi iväg en inbjudan till Lina med pojkvän. (egentligen hade båda två redan bjudit in sig själva tidigare idag, men det är ju ändå mysigt med inbjudningar) Vi tände ljus och dukade upp och sedan var de här klockan sju (dock utan kavaj och finklänning eller med en svart katt i present), precis när pajen var klar. Den blev faktiskt jävligt smarrig om jag får säga det själv. Gött. Annars idag har jag sprungit lite på stan där jag köpte en skitläcker tröja.


the answers is all up to me

idag är jag ledig och sen ska det nog bakas äppelpaj. igår var jag på jobbet i fyra timmar och det gick otroligt segt för jag känner mig sjuk igen. dessutom var det jag som höll i köket och det gick väl sådär. tur att nunnan var där och hjälpte mig, haha. var verkligen jätteseg i kroppen och i huvudet och inte gjorde jag någon whopper på 35 sekunder inte. har väl stått för mycket i kassan nu att jag glömt bort hur man gör där inne. kanske.


det finns inget dåligt väder..

..tycker joggarna med neongula kläder. även fast det bara är sju grader ute och regnet öser ner se ger de sig ut på en springtur. det är så grått att man knappt ser till läppstiften eller lisebergstornet. jag är inte så himla sugen på att ge mig ut i detta väder när jag snart ska ge mig iväg till jobbet. vaknade jättemysigt hemma hos syrran med katten molly sovandes på min mage och det var så varmt och skönt. åt lite frukost i form av smörgås, kanelbulle, chips, choklad och kaffe. inga fel, men kanske inte så himla mättande. nu är jag hungrig igen men som sagt, måste snart ge mig iväg. slutar klockan fyra och då får jag väl äta. senare ikväll ska vi kanske ut och skaka rumporna. det blir trevligt.

 


empty spaces

snacka om att mitt hår har växt under sommaren. i våras hade jag knappt längre än till axlarna.

 

ikväll är jag hemma hos linis och dricker vinis, vi valde att göra pizza istället för auberginegrattäng och göttar med chips, choklad och mumsiga kanelbullar. livet är bra gött ibland! har pratat hela dagen om att vi snart åker hem till degerfors och det är inte alls länge kvar. en och en halv vecka ungefär och det ska bli så underbart! innan dess ska jag jobba i några dagar så dagarna går nog snabbt!


Åh, vilken härlig dag

Tror jag dör lite här, vilket härligt väder. Det mest perfekta höstvädret. Ah, jag dör. Ska åka in till stan sedan för att jag är ledig idag. Där ska jag och Lina promenera, kanske ta en fika och handla tills ikväll. Lina och jag ska dricka vin och laga mat tillsammans. En auberginegrattäng, med massa fetaost och basilika och åååh, massa gott. Känner på mig att jag kommer vara helt "naae, ååh, härligt, mmhmh, göööött, hihi, mysiiit, naaw, oho" hela dagen. Och det känns bra.

Igår stod jag i kassan på jobbet och det var lite roligt för de mest jobbigaste kunderna jag fick, var någon som jag känner igen från skolan. Han och hans mamma. Har ingen aning om vem killen är men jag svär att det var han och mamman var fett jobbig, en riktig kärring liksom. Stackars pojke. Hon klagade, var konstig, ändrade sig och ville byta massa grejer, var grinig och blev inte nöjd med någonting. Och dessutom var det kö ända ut till dörren, men det brydde dom sig såklart inte om. Hade stor lust att slänga henne i fritösen, mouhaha. De andra i kassan tyckte lite synd om lill anna och hade säkert hjälpt mig att sänka henne. (jag kommer aldrig ifrån detta namn)