you looked at me and smiled

visst att man kan säga att jag är här i göteborg för att jobba just nu och att jobba är bra. jobbar man, får man pengar. men att jag tog ett tiotimmarspass på fredag har jag lite ångest över just nu. fan att jag ska vara så dålig på matte och inte tänkte på att det är tio timmar mellan kl 8 och 18. (liksom, är verkligen värdelös på matte) måste nu alltså gå upp kl 6 på fredag morgon och kommer inte komma hem förrän klockan 19.

jahaja, jag är så tråkig som bara skriver om jobb hela tiden men just nu händer det inte mycket annat i mitt liv. idag köpte jag ett par jeans och en bok. åt en skitgod spenat och fetaostpaj i vasa med lina. sen jobbade jag.

NU HAR JAG ÄNTLIGEN FÅTT MITT SCHEMA FRÅN OCH MED NÄSTA VECKA TILL DECEMBER!!! gud, så skönt!

tröga tjuven

är uppe tidigt idag, för lina och jag ska in till stan innan jag börjar jobba. jag hoppas att det blir en fika för det var längesedan.

alltså, det finns verkligen något som jag stör mig på. eller någon, på mitt jobb. herregud. människan är så TRÖG. okej att alla är nybörjare och lite osäkra i början, men han har jobbat där ett tag nu och han är helt säker på att han kan allt och går runt och lär upp ANDRA när han inte ens kan det själv. och det värsta då. en annan kille slängde en hamburgare som hade "gått ut", och så kommer han där och skriker NEEEEEEEEEEEEJ, säg alltid till mig när ni slänger hamburgare för då kan jag äta dom. och det är ju inte bara gamla hamburgare han äter, han äter allt annat också. hela tiden. och springer iväg. hahahaha, börjar låta lite bekant det där. tjuvens bror kanske?




båros, baros, borås.

jag blev helt snurrig när folk började prata om att gå ut igår. då tänkte jag liksom: men va, på en tisdag. va händer då liksom och varför det? öh. inte för att det är något konstigt att gå ut på en tisdag, eller någon annan vardag. det är typ då som man har det roligast. men nu var jag bara förvirrad på dagarna och kom sedan på att det var lördag igår och det betydde att jag inte alls hade jobbat klart utan har jobb både idag söndag, och imorgon måndag kvar. jag som är så trött. om två timmar är det dags att sticka. idag kommer borås till oss. det är fotboll i staden och bortalaget är borås. båros. har faktiskt ingen koll på hur man stavar till staden nu. haha. inget kändes rätt.


hamburgare med nutella

idag har jag jobbat hela dagen med världens fetaste huvudvärk. en nutellaburk stod inne på bordet i personalrummet och den användes till lite allt möjligt. själv hade jag det bara i kaffet medans en annan använde det på hamburgare och som dipp till nuggets (det var tydligen jättegott och han rekomenderade det). står burken kvar imorgon så ska jag fasen ta och testa det och se ifall det verkligen stämmer. spännande. chokladburgare kanske blir nästa stora grej!


hej på dig ingvar oldsberg

eftersom jag är ledig idag, och jobbade hela dagen igår så kändes det som att det var dags att gå ut lite. jag lina, rasmus, alex och melad åkte till chez amis igår och det stället måste vara oldsbergs favoritställe no 1, för det var inte första gången vi såg han där inte. (okej, det var andra gången men ändå).

vad ska lilla annis hitta på idag då undrar säkert ni. det undrar jag också. sen ska vi iallafall till bella och äta pizza. ikväll ska vi till linas kompis i vasa. haha. hoppas att det inte blir något stelt tv-tittande denna gång. men eftersom det är festu ikväll, så tror jag nog inte det. det är säkert helt bananas där. hehehe.


eld och lågor



igår brann det på jobbet. hela grillen (eller broilern, som man säger) stod i lågor, (kanske överdriver lite) och brandmännen kom dit i svettiga bara och vältränade överkroppar. (okej, jag var inte ens där då, så vad vet jag) jag kom dit efteråt och fick känna branddoften, höra allt prat och titta på när några gubbar fixade grillen. spännande.

idag ska jag jobba igen, i 7 otroligt långsamma timmar. men jag ska inte klaga för jag har ett jobb, vilket många, många andra inte har. och imorgon får jag lön.

kan september gå snabbt, vill ha färger



you don't know how lovley you are




Varför är du så tyst, Anna



Du som hade allt att säga
säger ingenting
dina tankar, dem hörs ändå


Din tystnad säger allt som dina läppar vill
men inte just nu kan förmå


På dina fingar så räknar du månader
och i själen så räknar du sår


Varför är du så tyst
Anna


på promenad genom linné

Lina och jag tog båten till järntorget för att strosa runt i Linné. Solen höll på att gå ner bakom de höga, gamla lägenheterna och den speglade sig gul på de små gatorna. Vi svängde sedan in på Hemköp och köpte med oss lite nötter och chips. Tog spårvagn till Brunnsparken och såg hur buss 16, som vi skulle med, kom och åkte vid Vasa. Vi tänkte att om vi har tur så hinner vi precis hamna bakom bussen och hinna byta. Och det gjorde vi ju nästan. När vi väl kommit av spårvagnen i Brunnsparken så åkte buss 16 iväg och vi tänkte att om vi springer genom nordstan så kanske vi hinner till nästa hållplats och DET GJORDE VI. pju, tur vi är så hurtiga. Hann precis hem till klockan åtta, då filmen Bandidas precis började. Gött. Fast efter vår lilla springtur blev jag så hungrig så nu är nötterna nästan slut. Mindre gött.

fortfarnade besvärlig

hostan är verkligen duktig på sin grej. när jag la mig inatt fick jag sån där jobbig panikhosta och jag gjorde allt för att hålla inne den. (risk att resten av göteborg eller iallafall hela lägenheten skulle vakna arga och irriterade om jag lät den komma ut). det var så jobbigt att jag blev snurrig och mådde illa. haha. ställde mig och skämdes i det mörka köket och hostade så tyst jag kunde mot en tröja och svepte några glas vatten och en hel del halstabletter. inte hjälpte det inte. 

gäspandes sitter jag här och lyssnar på p3 och dricker lite kaffe. är så sugen på att ge mig ut på en hurtig liten tur i det
.. inte så vackra vädret senare idag. så får vi se ifall jag blir ensam här i några dagar eller inte.



du är besvärlig

är det någon som är besvärlig så är det hostan som flyttat in i min kropp som ska störa mig hela tiden och väsnas. host host host host, säger den och vill aldrig vara tyst. på natten känner den sig ensam och då väcker den självklart mig, och den håller mig vaken ett tag. vilken jobbig liten rackare.

har precis ätit frukost. äggmacka, persikoyoghurt med müsli och kaffe. mer kaffe lär det bli. funderar på vad jag ska göra idag. antagligen sitta inne med min vän, hostan, och försöka dränka henne med kaffe eller te. eller, så åker jag in till stan och kikar efter ett par skor. för då kan jag stampa sönder hostan när hon väl kommer ut. HAH!


sjunga med chefen?

trodde att jag äntligen skulle få jobba lite igen när jag fick sms från chefen. öppnade smset lite nervöst och höll tummarna, men det var ingenting om något jobb.. tydligen skulle han ha singstar parteeey ikväll och det var en inbjudan jag fick. haha, rolig han är, den där turbo. men jag vågar nog inte riskera mitt jobb iallafall, för när det gäller singstar kan jag bli lite vild.

sommarens..

RESA: har inte varit ute och flängt så mycket men jag får väl säga sunny biaaaatch som var ganska underbart. har ju annars bara rest fram och tillbaka mellan göteborg och degerfors.

UTFLYKT: jag, lina och lorina tog spårvagnen till saltholmen, på en av sommarens absolut varmaste dagar. där låg vi på klipporna i sommarhettan och drack cola vanilj, tog oss ett dopp i det blå och fick en tidning av "grannen" brevid som först visat sig vara jätteknepig och otrevlig.

FESTLIGHETER: den kvällen i bulgarien när några av oss stannade kvar på steakhouse fram till morgonen efter stängning och drack whisky och cola med personalen och uppfann annisbananis. annars var ju studenten och kvällen på takterassen i solnedgången helt galet bra också!

SAKNAD: familj och släkt, mitt lilla gäng från klassen och sofia, paulina och elin.

LÄNGTAN: hösten, andra avenyn och ett bättre jobb och en egen lägenhet i haga eller linné.

KLÄDESPLAGG: mina gamla slitna nudiejeans som jag klippt till shorts en gång i tiden.

BÄSTA: min nya mobil, allt som göteborg har att erbjuda, molly och att jag tog mig från degerfors så snabbt, att jag fick jobb direkt och att jag hade någonstans att bo.

SÄMSTA: att ha så otroligt dålig syn, att gå omkring och vänta, må dåligt, och att det kan bli långtråkigt och ensamt här ibland.

MUSIK: håkan hellström har jag spelat en hel del här i götet i sommar, fast det har jag ju gjort i många år.










är det förfest på eran balkong

här får man inte ta det lungt inte. (okej, det får jag väl men har ingen lust att vara ensam) tydligen så ska vi till chalmers eller till gasken eller vad man kallar stället på kvällarna och partaja lite. låter lite galet kanske om jag säger att jag sitter här med en vinbox några millimeter från glaset och att killarna här sitter en meter från att falla ner från sex våningar. men så galet är det inte utan det är rätt lungt ändå. 

when you wanna be free



godmorgon, nu är den sömnpratande anna vaken. fredagen börjar bra. kaffet stod på i perkulatorn (det är grejer det!) och jag har precis slängt ihop en frukost. vädret kunde ha varit bättre men efter den otroligt varma gårdagen så är det bara skönt med lite kyla. vad bjuder fredagen mer på då? lina bakar bröd fick jag höra och själkvklart ska jag gå dit och provsmaka och dricka mitt chai te som fortfarande är kvar där borta.

swedish and books

inte för att jag läser mycket, men idag gick jag runt i massa bokhandlar i säkert en och en halv timma iallafall och hittade jättemånga som jag skulle vilja läsa. varför jag inte läser böcker är för att varje bok jag har läst har jag väl typ blivit tvingad att läsa på svenskan eller så. då hade man ungefär en månad på sig att läsa ut den, högst. och med min snigelfart kom jag inte långt, så fick hoppa över ganska många, enligt mig, "onödiga" sidor och om vi fick välja bok så tog jag ju såklart den tunnaste boken. tyckte att alla som tog en bok med över 250 sidor var helt tröga som gjorde det och tänkte oroligt "hur ska de hinna läsa klart den på den här korta tiden?!". jag borde ha gått på nån special svenska eller i en klass för trögläsande (om man kan säga så). är ganska konstigt bara att jag är en jäkel på att stava till konstiga ord. kommer ihåg att vi fick en lista med typ 50 svåra ord i högstadiet och jag fick nog alla rätt om jag inte minns fel. en liten dold talang där.

men nu har jag ingen som tvingar mig att läsa, så kanske ska ta och börja läsa lite, i min egna långsamma takt, för att fördriva det spännande liv jag lever här i göteborg. visst ser det så mysigt ut när alla och då menar jag verkligen alla, gamla som unga, flickor som pojkar, sitter på bussar och spårvagnar, i parker, på bänkar, på cafeér, gåendes på små gator, eller ståendes i väntan på något - med en bok i handen. de lever i en annan värld och det skulle jag också vilja göra ibland. det ser så fint ut.


en annan tid

mår väl lite bättre idag, fast känner mig fortfarande väldigt matt. när jag gick på valla, och gick hem från skolan så otroligt ofta, lite för ofta kanske, brukade jag gå hem till pappa med en inbillande eller riktig huvudvärk eller med en värkande mage. slängde mig i soffan med ett täcke, letade i frysen efter någon matlåda som jag ringt och frågat pappa som var på jobbet om jag fick ta, eller så gjorde jag mackor med skinkost eller hittade kanske glass eller någon bulle som legat och gömt sig i frysen en tid. slog på tvn och tittade på våra bästa år. man fick ju passa på eftersom det alltid visades runt kl 13 och då var man oftast i skolan annars. ibland hann man även med att titta på reprisen från gårdagen som var någon timma tidigare. tittade ut genom fönstrena runt lunchtid och hoppades på att få se klasskompisarna gå till matsalen. det kändes lika roligt varje gång att se dem gå där, till matsalen där det serverades vattnig pasta, hård potatis, smaklösa grytor osv. det ända som smakade gott var pankakorna och fiskpinnarna, speciellt när det fanns en kall, vit sås till, då brukade jag pch paulina fylla upp tallriken som vår lärare krister gjorde, med massa ärtor och konstig sallad som inte alls såg gott ut till fisken, men som smakade så otroligt gott ändå. vi brukade ställa oss brevid lärare krister och ta precis samma sallad, dressingar som han. när det var smaklös, vattnig eller hård mat brukade vi annars gå hem till paulina och äta rostade smörgåsar med antingen gurka eller ost och aprikosmarmelad och dricka flera glas med kall, god oboy. ibland brukade vi göra låtar och spela gitarr. en låt döpte vi till "i am a star" och annars brukade vi dansa och göra musikvideor i hennes webkamera (min favorit är Min kärlek).



saknar paulinas och mina år i skolan upp till 9an, mellanstadie-krister och vallaskolan lite. när han brukade läsa harry potter för oss och hans halstablettpåse som alltid låg på hans skrivbord. jag brukade alltid sitta längst fram, framrö honom och kunde alltid känna doften av starka halstabletter med mintsmak. han kunde spela dragspel och så brukade vi prata med honom på rasterna. pau och jag, nördarna, som man alltid kunde hitta brevid lärarna på rasterna, antingen krister eller lena. vi brukade stå och berätta vilka vi var kära i, vad vi hade gjort för bus och berätta om något nytt vi lärt oss på dagen. lena brukade stå lutandes mot ett brunt litet förråd, blundandes med händerna bakom ryggen. på händerna hade hon bruna skinnvantar som jag brukade få låna för att jag alltid haft så frusna händer.

hej och hå, så det kan gå

skitdag. jag började den med att svimma framför diskbänken imorse. minns hur allt blev svart, hur det började brusa i huvudet, att allt bara krympte och att jag inte klarade av att ställa ner ett glas på diskbänken, helt plötsligt sådär. nån sekund senare var det vatten över hela diskbänken och jag låg på golvet. varför jag svimmade vet jag inte, men jag hörde att jag såg ut som en sims-gubbe som svimmade, lite dramatiskt sådär kan jag tänka mig. nu känner jag mig jätte febrig, matt och fortfarande lite yr. trots att det varit jättevarmt idag och att solen stekt, så har jag gått i tjocka kläder och jacka och fortfarande frusit häcken utav mig. har fått i mig lite pizza idag iallafall och det satt fint, trots att jag inte direkt hade någon aptit så tvingade jag i mig det. blir nog lungt idag eller?

Rasmus = annas systers man

hej, lite lagom snart iaf:) vilka e nÌ?  daGS OCH KOMMENTERA NU??? lr lite iaf?=D lina cepar sönder me sin jaeeevla bröllops bögande:d ingen som bryr sig endå:D hahahahah suckeeeeeeeeer:D dags o glida nu;D tjo




jag vill hjag villl :D:D:D:D:D:D


ett glas öl eller två

i ett glas eller två kan man häva i snapas, eller spolar vätska, det viktga är att man har kul

//

Molly

tänker ekonomiskt

nu slipper jag ju köpa något gymkort för 300kr i månaden, nu när jag kan gå hem till lina och rasmus och träna alldeles gratis på deras cykel som de hittade här hos alex. (fast jag antar att de skulle börja ta betalt, så jag får väl smyga dit när de börjar skolan igen) tråkigt för dom som redan har ett sånt där dyrt gymkort tycker jag. jo. men igår var vi ute på lite äventyr runt feske kôrka, istället för att hoppa fallskärm, och sedan var mästerkockarna igång och fixade lite käk. hehe.

snart ska jag gå till lina och titta på våra bästa år med henne (kaos på samis bröllop eller? det får man inte missa, hahha) sen ska vi ut och gå i den vackra höstsomriga morgonen. hur känns det då? jo, det känns jättebra.
hejda


sekreteraren har flyttat

hej. igår kväll kom linas man hem och skulle ta tillbaka sin plats i lägenheten som jag haft under sommaren. trevligt har jag haft det med systern som jag fått tagit igen en massa tid med. fick ta mitt pick och pack och numera bor jag (sen ungefär två timmar tillbaka) hos min man, kycklingen kjell eller alexander. han påstår att jag skriver som en sekreterare på datorn. kanske gör jag det! nu ska vi gå ut och hoppa fallskärm och efter det ska jag visa honom vart hamburgana ligger på coop. spännande!

hon säger att hon är lättväckt, men det är hon inte alls

har nog aldrig ätit så mycket soppa som jag gjort här nu i sommar. gjorde nyss fisksoppa med rotfrukter och curry och lite grejer i som blev skitgod. annars har vi varit ute på en powerwalk i det fina men väldigt blåsiga vädret.


lina är himla svår att väcka när hon sover. hon brukar alltid somna mitt på dagen och då brukar jag busa lite med henne. här ställde jag buddha, en grytvante, en trasig äggkartong och ett par strumpor på henne. vaknade hon? nej. ändå så skrek jag BUDDHA flera gånger. har kommit på att det ända hon vaknar till är när man spelar sweet child of mine (för att det är hennes ringsignal). jag drog i gång musiken och hon vaknade efter kanske 15 sekunder, förvirrad och började leta efter mobilen, suckade när hon insåg att det inte alls var någon som ringde utan att det bara var lilliannis som var igång och busade lite. (jag har det på film. hihi)

livet innan det kunde jag utan och innan, jag kunde haft det så föralltid

(SKA SLUTA KIDNAPPA LINAS DATOR, ALLA MINA BLOGGINLÄGG BARA RYMMER IVÄG VARJE GÅNG)

(gör ett nytt försök nu ändå för min dator är avstängd)

 

vi håller på att baka mjuk pepparkaka (eller okej, lina bakar). luktar smarrigt. idag är det trist väder. vi tog en sväng in till stan. köpte en babyrosa tröja, en kjol, ett linne och ett busskort. inte så konstigt att jag inte har råd med en lägenhet i vasastan (hittade en jättefin igår som jag någon gång i livet ska bo i) vi gick på avenyn igår kväll. på spårvagnsspåren. tittade mot poseidon. där spelade visst europe. pappa typ tvingade dit oss för att titta åt han. snälla som vi såklart är, gick vi dit. men han behöver ju inte veta att vi gick där ifrån så fort vi kommit dit. inte för att de var dåliga utan för att jag hade ont i magen. det behöver han heller inte veta. (jag mår bra pappa) 

 

vill ha kaka nu. men "nej, den måste kallna först jö, ska ha frosting på jööö" säger lina när jag var på väg med kniven för att få i mig en liten mumsig bit i min hungriga lilla mage. åh, suckade jag. 

 

puss puss!


satt på bussen och såg att jag hade ketchup på armarna

hej hej, kan du jobba? godmorgon, japp jopp jamen visst, det kan jag. hehehe. ska bara upp o hoppa. tjopp tjopp iväg. stressigt och varmt och inte mycket mat i magen. men nu har jag ätit kycklinggryta och snart blir det kaffe. snart är jag nog mig själv igen. alla är typ sjuka på jobbet. går bara och väntar på att det ska bli min tur nu. 

 

nu är det ju way out west och det hade jag velat gått på, men istället ska vi nog vara hemma ikväll och titta på tv och ha fredagsmys för det är ju visst fredag redan. eller så kanske det blir en tur på stan senare istället. vem vet? jag hoppas på det sista men personen som jag tänkte hitta på något med ikväll ligger.. däckad.. på sängen. trött hon är, stackarn. ska gå och ge henne en kopp kaffi nu. hejda.

 

 


vilda änglar

vilken underbar dag. känns som en typisk höstdag. (kan inte släppa mina hösttankar) så fint väder, men ändå så kyligt. folk går klädda i jackor och sjalar. sitter ute och dricker kaffe och te på caféer. vi var på brogyllen och fikade idag. där får man en tekanna om man köper te, vilket lina gjorde. skitsmidigt ju. fast jag köpte kaffe och bärpaj. orkade aldrig gå och ta påtår ens. ville ju också ha en kanna men det fick jag inte. tog lite te av lina sen istället när mitt kaffe var uppdrucket. annars gick vi på stan i några timmar på jakt efter vilda änglar, hehe. föressten har dom jättebilliga tuggumin på 4-gott. annis var i paradiset. 6 påsar för 30 kr. HÅHÅ.


dricker te och pratar högt på finska

vi hamnade alltså på krunegård igår. fast jag gav väl upp efter en halvtimma ungefär, eller mina ben gav väl upp, kan man säga. de ville inte riktigt stå kvar för de var trötta. men jag, annis, ville se klart krunis egentligen. han är bra. tråkigt nog missade vi bussen precis och det var 18 minuter kvar till nästa. gud. evighet. vi tog oss till brunnsparken och lyssnade på indianerna istället. åh, älskar indianer. (tror att dom förföljer mig rebecca, du missade nåt) där stod det två gubbar, en på varsin sida om de väl påklädda människorna och dansade. en dansade lite diskret och låtsades spela flöjt. den andra var galen och dansade nog för hela stan. jättehärlig. två tjejer tyckte nog speciellt det iallafall, som gick fram och skakade rumporna med honom. (men nej, det var inte lina och jag).

 

krunis

 

indianerna i brunnsparken och flöjtkillen till vänster, galna dansgubben till höger, som ser ut att ha en lampa på huvudet

 


inge bra med kvitton

även fast det är ganska varmt ute fortfarande så känns det att hösten är på gång och för första gången på tolv år så behöver jag inte gå tillbaka till skolan, vilket många andra behöver göra nu. konstigt och läskigt, men skönt. 

 

idag jobbade jag. på min lunchrast gjorde jag en whopper bacon cheese á la annis, skitgott, äre jag som är kingen eller? har faktiskt aldrig ens ätit en vanlig whopper förut.. konstigt kan man tycka. 

 

när jag hade jobbat klart svängde jag förbi pressbyrån. tjejen som stod i kassan sa jätteglatt att jag var hennes första kund nånsin och det var stort för henne. hon var jättenervös och blev skitskraj när kassan hoppade ut i magen på henne. hon skrattade fram ett: vill du ha kvittot? och jag svarade: nä, det är inge bra. (skämdes lite och tänkte vadå, nä det är inge bra? åå, lär dig svenska anna) jag vet inte riktigt vad hon trodde att jag menade men antagligen att jag inte ville ha något kvitto för jag fick inte något iallafall. hejdå sa hon och vinkade lite med ett stort leende. 

 

 

snart ska vi in till stan och titta på markus krunegård! tjarå


peter i göteborg

wihe, när jag precis satt mig på tåget hem till göteborg, ringde jobbet (fast först råkade jag slänga på luren, ooups) och frågade ifall jag kunde jobba imorgon, 9-15. tur att man satt på tåget nurå så jag inte missar ännu mera jobb, tänkte jag!

när jag kom till centralstation så ringde jag till lina och det var någon snubbe som heter peter som svarade. "hej.. öh. jag hittade den här mobilen på kungsportplatsen.. " jag fick panik och sa "oj , ja jävlar du, men ja skickar ett nummer som du kan ringa, han heter rasmus.. bestäm nåt ställe som ni kan mötas på så min syster får tillbaka den då.." han hette visst inte peter, utan det var ju såklart rasmus som var igång och busade. jag träffade han och lina lite senare i stan. laleh spelade med det var inget bra så vi åkte hem igen. missade veronica maggio som tydligen hade varit jättebra. synd synd synd. 

snart ska de två på efterfest och jag ska gå till alex och sova för att jag ska upp halv sju imorgon. jippi yo jippi yey. 

 


jag och min tjocka tunga

det blev ett besök hos tandläkaren idag. två tanter stod och grävde i min mun och jag tycker att det är jätteobehagligt. har verkligen komplex över mina tänder, fast vad har man inte komplex för egentligen tänkte jag sen och gapade stort. nu är två hål lagade iallafall och jag blev jätterädd när de sa "skumt.." tusen gånger och så är jag fortfarande bedövad. det gjorde jätteont och jag trodde att tungan skulle svälla upp mer än nödvänigt och kväva mig. (drömde det en gång, att min tunga svullnade så att jag kvävdes). men jag lever än så länge iallafall och snart åker jag tillbaka till göteborg. hoppas att bedövningen släpper innan jag sätter mig på tågen för jag vill äta mat.

idag besökte jag mammas lägenhet för kanske sista gången någonsin. hon flyttar ju till karlskoga snart och det känns lite sorligt men ändå kul och jättebra för henne. jag sa hejdå till lägenheten idag, tänkte tillbaka lite på tiden som vi tillbringat där (försökte förtränga branden) och det kändes väl ganska bra ändå. (kan ju alltid hälsa på min granne farfar, och titta in på balkongen, från deras balkong, som jag brukade göra när jag var liten, innan vi flyttade dit. då bodde det en söt liten gammal tant där).

hejdå degerfors, mammas lägehet och släkt och vänner. tjohopp. ses i höst, för jag ska tydligen tillbaka till tandläkaren snart igen. (ÅÅÅH, VAD NURÅ?)


hejdå mammas livingroom

det var ju ett tag sedan


cool anna, 3 år, försöker tända en.. cigarett?


jag satt i faster kickikulans knä. hon kallade mig för bönan när jag var liten. av alla i min släkt, är jag mest lik henne tror jag. iallafall nu på senare dar, hehe


syster och jag i prickiga kjolar på midsommar. jag blev alltid lika ful och ser alltid lika borta ut på kort. har alltid levt i min egna lilla värld tror jag.


hoppla hoppla, sa lina och jag

ska springa med harar i göteborg

idag såg jag någon (vet inte ens om jag vill kalla denna för någon. något, kan vi säga) som gjorde mig på lite sämre humör, speciellt efter en nästan sömnlös natt. när jag känner sådär så vill jag bara springa, springa, springa och kunde inte sluta att se en skog framför mig. måste nog dra upp till råbäck sedan och springa av mig lite som på den gamla goda tiden. fast med tanke på att jag som vanligt har ont i ryggen/axlarna och att jag säkert inte tränat sen i april eller nåt, så vet jag inte hur långt jag kommer med det. måste se till att ta tag i det där för jag känner mig som en gammal tant i kroppen. (får svårt att andas bara jag tänker på att springa) men när jag kommer tillbaka till göteborg igen så är jag en av alla som skuttar runt (det kryllar av harar där ute) på lindholmsallen, så det så!
 


en skuttande annis i en skog
(PASSA BILDEN ELLER VAAAD? fattas bara en hare och träningskläder)

kalas, katter och bär

jag åkte på kalaset i björneborg. jenny och sandra var där och det var riktigt kul att träffa dem igen. annars var det en massa andra släktingar som jag inte ens vet namnet på. jag fick en rundtur i deras lilla djungel. inte mindes jag att de hade björnbär, vindruvor, hallon, gurkor, tomater, äppelträd, plommonträd, smultron, jordgubbar, morötter och krusbär. säkert hade de mer också. herregud, vilket paradis.annars såg allt precis likadant ut som det gjorde när vi var små tyckte jag. de har tre katter. två av dem mindes jag, en av katterna som heter mia, är nog syster till våran förra katt findus tror jag. eller ja, vi fick dom samtidigt och de såg likadana ut och kom från samma ägare iallafall. nu hade de en till katt. först visste jag inte det, utan jag såg bara en bild på henne på deras kylskåp. då sa jag till mamma: titta, det ser ju ut som molly. då sa de: ja, men det där är ju molly. och då blev jag lite förvirrad och tänkte: varför har de en bild på linas katt på kylskåpet för? men ja, sen kom det fram att det finns två molly och att de äger en utav dem.

annis bananis drack vi!

igår kom sofia och alexander hit. vi satt ute på pappas altan och spelade spel, vilket kanske inte gick sådär jättebra för mig, men man kan ju inte alltid vinna. (okej, det var ölspel) jag visade även mina stekare-kunskaper och bjöd sofia på hambrugare och pommes. vi tog oss till karlskoga sedan. och påväg dit så hjälpte jag en stackars dam att hitta någonstans att sova under natten (hoppas jag iallafall). värst vad hjälpsam och snäll jag kan vara ibland.
vi tog en luftmadrass och gick till statt och där inne fick jag vår lärare jocke som var bartender, att blanda ANNISBANANIS och den smakade nästan som i Bulgarien. fick även typ fem andra att köpa den. drinken ska bli STOR. sedan bjöd vi herr skitbäst på en Kermit (för den smakar ju mint och han gillar ju mint (eller så gillar han bara ordet Mint)). kul hade vi det iallafall och det va ju tur det.

idag ska jag kanske till björneborg på en släktings kalas. undrar ifall jenny och sandra är där. skulle vara roligt att träffa dem för de har jag inte sett sen.. runt den tiden då jag hade en bruten hand och då var jag väl typ sju. (har säkert träffat dem senare men då lekte vi nog inte som vi gjorde förr i tiden) älskade att sova över hos dom när jag va liten. försöker minnas roliga saker man gjort med dom men jag känner mig ganska trög nu så jag orkar inte.

you didnt care and took me for granted

det blev en rätt så nice dag och kväll igår. jag och pappa bjöd några av hans kompisar på grillat kött, färskpotatis och sallad med hur mycket fetaost som helst i. supersmarrigt blev det. saknar riktig mat och speciellt grillat! jag fick sitta och lyssna på många historier om när papi po gjort bort sig. jag börjar märka mer och mer hur lik jag är honom.
på kvällen träffade jag elin. vi drack vin och tittade på gamla kort från västkusten, när jag snott räkor i en hamn en regning natt, när vi shoppade choklad i norge och en del andra härliga kort. sedan vet jag inte om jag vill berätta vad vi gjorde, men kul hade vi iallafall, haha!


JACKPOT, sa han och jag skrek NEEEEEJ!

alltså, så här ligger det till.. DET KÄNNS SOM DET HÄR VAR VÄRLDENS SÄMSTA HELG ATT ÅKA TILL DEGERFORS PÅ. åker från molly (dåligt samvete, klarar hon sig själv?) och från soliga och härliga göteborg och sätter mig på ett STEKHETT tåg i två timmar där man höll på att avlida.. jag menar det verkligen. satt brevid en kille som luktade jätteäckligt också. sedan när man är framme i lilla degerfors, skriver chefen sms och säger: JACKPOT! DUBBEL LÖN FÖR ALLA SOM KAN JOBBA IDAG FRAM TILL 23!! (vafaaaaaaaaaaaan) och dessutom fanns det en massa andra tider hela helgen också. (HÄHÄ, dör lite). sedan går solen i moln, precis när jag kommit hem till pappa, och jag som hade tänkt att sola, vilket jag inte gjort sedan i juni säkert! GAH, förlåt för att jag är tjurig men JAG ÅNGRAR MIG.

fast lite kul får jag väl förhoppningsvis här iallafall. nu ska pappa fixa räkmackor åt mig, ikväll blir det lite grillning och imorrn blir det nog statt med krabban! (ska ju få dansa med min man där.. hoppas på lite MJ då, så vi kan visa vad vi går för!) och så har jag MASSOR av vinbär och andra gottigheter i träggårn och blåbär som pappa plockat och så hade pappas kusin carina kommit hit med nybakade bullar igår tydligen. gott gott. hon är så snäll, lilla carina. ja. det är väl det ända roliga som händer för annis pannis i degerfors.

/ tjurisen från underbara göteborg i meningslösa degerfors haha

säger bye bye to götet for a few days

har varit på stan två gånger idag. sedan blev det för varmt och jag blev för hungrig så jag åkte hem och åt lax och klyftpotatis och broccoli och nån sås. skitgott tyckte jag. på hemköp köpte jag plaza så idag har jag tittat på factory girl (för typ tjugonde gången, lika bra varje gång) som man fick med och annars har jag packat litegrann. att packa i tid är svårt. missar alltså madonna och allt kalas som är i staden när jag åker till lilla byn. okej. hejdå då.





ingen fight på bryggan och en glad buss gubbe

igår åkte jag med en jättesöt busschaffis till jobbet. han hälsade på alla och var jätteglad och när vi var vid korsvägen så drog han på abba - when i kissed the teacher jättehögt och så tittade han bak lite på oss och skrattade. han gjorde min dag. efter jobbet lämnade jag tillbaka den där tröjan och av pengarna jag fick tillbaka köpte jag ett par byxor, en tshirt och en klänning. bra jobbat, annis!

på kvällen drog jag ut till stan igen och träffade pehr på hard rock, haha, fast där var jag visst lite för ung för att vara så vi gick till bryggeriet efter en stund och tog oss lite öl. på bryggan var det ingen fight denna gång, vad jag kan komma ihåg.

har redan varit vaken i ungefär fyra timmar idag, så nu ska jag nog göra mig iordning för ännu en tur på stan. and later im gonna pack my travelbag and tomorrow i will go to diggaforse. hoppas jag får träffa mina små gullungar johan och julia.


every choice is a new mistake

har fördrivit tiden på stan idag och hittade en jättefin tröja som min stackars ekonomi fick smaka på. vet inte hur jag tittade när jag provade den men när jag kom hem så satt den inte alls så fint som jag tyckte i provrummet. funderar på att hänga upp den på väggen som prynad kanske, men jag vet inte. får nog lämna tillbaka den. köpte en kjol också, som jag säkert heller inte kommer att använda. vet inte hur många kjolar jag köpt den senaste tiden som aldrig fått sett ljuset.
 


blä

ja vill inte åka till bajsdegerfors längre
är hellre ensam här i göteborg än där i degerfors
men nu får jag genomlida det för dummisen här har redan köpt tågbiljett och så måste jag få mina hundratusen hål lagade i tänderna. DET SUGER så skjut mig innan fredag, thänk yå


jag och katten

ingen får veta att man fastnat i ett hjul som snurrar allt fortare utan att man har kul

lina har tagit sig iväg till lysekil, smögen, eller vart det nu är rasmus lilla stuga ligger. själv är jag här hemma med katten molly som befinner sig i en liten koja som jag gjorde åt henne av ett täcke. ibland brukar jag skrämma henne lite och då blir hon arg och naffsar mig lite på handen. hon är min lilla monsterkatt.

regnet slutar inte dripp dropp dripp droppa ner från himelen. sluta nu. let the sun shine.


inget för mig

har ätit lite för många bullar och orkar inte åka in till stan nu för att köpa en kjol som jag tänkt köpa. tråkigt värre. det regnar och är kallt utomhus och det börjar bli lite tröttsamt faktiskt. men det ska ju tydligen vända och bli medelhavsvärme har man ju hört. det är säkert att ta i men man kan ju alltid hoppas. är sugen på att dra iväg till saltholmen och ha det fint där på klipporna och ta sig ett dopp i det blå.

men vem vet, det kanske blir ett dopp i möckeln istället för jag åker hem till degerfors på fredag och stannar tills tisdag eller onsdag. hoppas man har något att åka hem till.. sist började jag nästan gråta när jag kom hem för det kändes så.. värdelöst bara. är så himla glad för att jag kom därifrån nu i sommar för annars hade jag blivit galen och deprimerad tror jag. här finns så mycket annat och jag hoppas att jag blir kvar här länge. tänker inte vara dum och flytta tillbaka för att jag har aldrig kännt mig hemma där och kommer nog aldrig att göra det heller. nej. big city like götet är grejen för annis!


äntligen bullar

storbakarn lina har nyss slängt ihop en bulldeg som står och jäser (varför använde du inte receptet som står på dörrmattan i korridoren längre bort? glömde påminna dig om det men du kan väl receptet utantill ändå..) nu när den står och jäser iallafall så ska vi ta oss en promenad. vi skulle gjort det innan vi åt frukost egentligen hade vi tänkt, men våra magar skrek och vi gjorde värsta lyxfrukosten istället med baugetter och gröt med massa bär och grejer. gott gott. sen så missade jag jobb idag också för att min mobil är konstig och fick inte sms förrän det var för sent, om att det fanns jobb mellan 11-17 idag. tjåkigt.

fight fight

igår mötte vi lorina på stan och tog oss några öl. flera gånger under kvällen hörde jag någon som skrek ANNAAAAAAA, efter mig och jag trodde det var någon galning såklart så jag vågade inte titta. men tillslut så kunde jag inte gömma mig längre och då var det pehr på mitt jobb som hade varit på samma ställe som oss hela kvällen och det var såklart han som ropat efter mig. haha rolig. ja skämdes jättemycket och bad om ursäkt för att jag varit så töntig. när vi kände att vi var klara där så tänkte vi gå in på bryggeriet men där var det slagsmål och vi hoppade såklart in i bråket, så vi kom inte in. närå. vi orkade inte vänta tills de bråkat klart så vi gick till burger king istället.

krabbans dag

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN FINA KRABBA!
ska dansa fiskdansen hela dagen, bara för dig
blubb blubb blubb
ses när jag kommer hem, pusss på den godaste krabban :D
saknar dig jätttte mycket ju


ska vi byta jobb?

lina är en riktig gulliplutt idag som hade gått och köpt bulle åt mig tills jag kom hem från jobbet (fast hon kunde ju faktiskt ha bakat för hon har ju inte varit upptagen direkt.) jag skulle göra vad som helst för att få linas jobb. hon tjänar 120 i timman på att.. inte ens gå till jobbet. hon får alltid sluta flera timmar i förväg men ändå få betalt för de timmar hon skulle ha jobbat och hon verkar alltid ha det jättemysigt med tanten hon jobbar hos. själv får man slita och stå i bland matfett, diskberg, tunga lyft, städ och sjukt med jävla massa stress och spring! idag trodde en annan att jag skulle svimma men det gjorde jag inte. sedan slog jag i grillen och då trodde hon att jag skulle dö och då skrek någon: lever du, malin? jag svarade: jarå. ja lever. pju. och så ska jag lära mig att äta ordentligt och dricka vatten. min läxa. (kallas förresten för malin på jobbet)

tidigare idag när vi väntade på bussen in till jobbet, så var den en man i aksnek 45 årsåldern som stod på händerna brevid oss och gjorde "armhävningar" ståendes på bara händerna. det är ju kul att man kan underhålla sig själv i väntan på bussen. han va jättebiffig och cool. göteborgs superman.
 


inga bullar

jag fick inga nybakade bullar igår. men en fjärdedel wienerbröd fick jag av lina. det var ju snällt..
jaja, kalas hade vi iallafall och vi drack lite drinkar och gav oss sedan ut på stan en sväng, men när vi väl kom in så orkade vi inte gå in någonstans och det var väl tur det för jag ska iväg och jobba nu. hehe. vi kanske gör ett nytt försök ikväll.