here we go

taxigänget kom och hälsade på mig när jag jobbade igår. där stod jag, lite halvtrött och förvirrad och vinkade tillbaka till de där tre som vinkade så häftigt med alla händer de hade. hehehe. "är det där dina vänner, anna..?" men det var kul och sen åkte vi till liseberg och yäää, det regnade inte. inte en droppe! vi tittade på konståkning och det var nog det finaste man sett och nu vill jag åka skridskor och göra pirruetter! vi drack glögg och varm choklad ute i kylan och spelade en massa men vann inget, förutom linnea som vann en söt liten nalle. när vi gått färdigt så åkte vi hem och käkade pizza. nu ska jag åka och jobba till klockan sju. hejdå.


taxichaufförerna och jag

Det blev alltså lite myspys hemma hos lina, rasmus och katten igår. Det var fint, men hade jag lagt mig ner, så hade jag nog somnat. Var verkligen trött och det var väl mindre fint. Om några timmar sticker jag iväg till jobbet och de (vi kan kalla dem för taxigänget, för de vill ha rabatt) ska komma och äta hos mig på jobbet. (efter de ätit kebab på nemos och big tasty på mcdonalds). Och ikväll blir det magiskt, då blir det Liseberg! Jag längtar och än har jag inte sett en droppe regn! Underbart. Jag vill dricka massor av glögg och smaka på allt som finns att smaka på.
 


regn och paraplyer är ju så juligt


nu kan jag gå till liseberg varje helg

idag var det otroligt kul på jobbet måste jag säga. vi sålde för mer än vad vi någonsin gjort förut och det var nog för att jag stod i kassan och var snygg i mina brillor. eh. eller? nja, det är fredag och de flesta har nu fått lön, så det var väl därför kanske. och så måste jag säga tack till snälla ariza som gav mig ett lisebergs-årskort som hon inte behöver borta i egypten, så imorgon tänker jag utnyttja det med lina, linnea och stoffe som kommer att besöka göteborg denna helg. det ska bli roligt! ikväll ska vi bort till gänget och käka lite god mat, dricka lite vin och ha det alldeles, alldeles underbart! ha en fin fredag, tjohopp!


jag kommer inte att bli blind, pjuh

Imorse var jag somsagt hos ögonläkaren (kanske borde jag gått till öronläkaren också, efter en hel del missförstånd. Jag tyckte en receptionist frågade om jag var där för akut cancer, och det var jag ju inte.) Alla blåsor i ögat var tydligen borta (tack gode gud) men jag får inte använda linser på en vecka (jag tar tillbaka tacket pga detta). Så, i en vecka får jag vara glasögonorm och det gör mig lite ledsen i ögat, för jag trivs verkligen inte i dem och trivas med sig själv vill man ju göra! Haha, tönten är igång. Jag är godissugen också. Orkar jag ta mig in till 4-gott? Ne. Och jag vill inte ha karamellkungen, det är ingenting för mig. (men ibland är det gott, men inte idag, har jag fått för mig). Då kan det lika gärna kvitta. Punkt slut.


jag är för ung för att bli blind!!!

om ni undrar vad jag har haft för mig ikväll så kan jag säga er att jag har varit hos farbror doktorn för jag trodde jag skulle bli blind. på riktigt. har nog aldrig varit så rädd, så panikslagen åkte jag och snälla alexander dit med mitt knallröda öga och efter en sisådär två timmar fick jag reda på att jag hade fullt med blåsor i ögat och att jag hade en ögoninfektion. trots att jag fått tillbaka synen så gör det ont som fan, så imorgon ska jag till en ögonläkare på mölndal sjukhus. buhu. stackars mig nurå.

love love love

Igår var det kärleksfullt på jobbet. När jag anlände två timmar tidigare fick jag en kram som tack och höra Åh du luktar jämt så gott, anna. (givenchy - ange ou démon le secret-parfymen. julklappstips!) Med min huvudvärk var det sedan min tur att kramas och säga Tack, taaack för att du vill jobba två timmar för mig. All kärlek till Nunnan för det. Det kändes som om jag blivit påkörd av en spårvagn några gånger och jag ville mest bara lägga mig ner på golvet och gråta. Sist jag hade en sådan huvudvärk var i våras, då däckade jag med huvudet på pappas köksbord och när jag vaknade till var hela jag och bordet dränkt i tårar. Hade jag varit kvar på jobbet igår så vet jag inte hur det hade gått. Innan jag gick därifrån tappade jag verkligen hundratusentals papper och hamburgebröd på golvet, glömde bort det mesta och var jätteseg. Jag som tänkte satsa på att bli Veckans anställd. Skulle vara himla mysigt med bio i höstmörkret ju.

i see lovers in the streets walking

igår tog vi oss till ett café i haga, sofia och jag. där satt vi, i någon timme och tittade på allt folk som, inte, var där och lyssnade på den lugna och lite jazziga musiken med en kopp kaffe och lite fika, mat och sånt där. skitmysigt var det och regnet slutade aldrig droppa utanför. senare på kvällen tog lina och jag oss en skön promenad på avenyn och det gjorde även peter siepen med en sådan där sjömansmössa på huvudet. skepp ohoj, vi är i göteborg!

there's something i can feel when i breath

det var längesedan jag skrev i lille bloggen, så vad har jag haft för mig dessa dagar då undrar ni nog, och då kan jag tala om att jag har haft sönder ett antal par strumpor (alltså, jobbat) och gått på stan med sofia som besökt göteborg. annars vet jag inte. sovit endel för jag har varit jättetrött. idag fick jag hoppa in som en räddare i nöden och jobba ett "bakis-pass" för en tjej som helt enkelt inte orkade vara kvar. snällt av mig, jag vet. fick typ diska och städa och oj, jag hittade en motorcykel i soprummet. haha. vad tusan den gjorde där har jag ingen aning om, du. värsta guldgruvan. på bussen var det en alkolist som presenterade sig för hela bussen och berättade sitt livs historia. intressant. alla fnittrade och sen klev jag av så jag fick inte höra slutet. hans kompis låg på två säten och sov, med huvudet ut i gången. vilka fina män, kan man tycka. kanske. inte.

ibland är det så

Gud vad jag är svensk, men jag börjar bli trött på vädret nu. Eller ja, mina fötter är mer trötta på det eller på mig för att jag inte har ett par hela skor. Nej. Så sant. Jag har nog hål i alla skor jag äger och hål i skorna och regn är ingen bra kombo. Nu kan man säga att jag vaknat till, sprang nämligen in i toalettdörren och lär få en bula i pannan om ett tag. Även min hand fick stryk. Innan det vaknade jag och såg en frukost färdig på bordet. Det var snällt. Idag ska jag träffa Sofia på stan och vi ska fika på något mysigt plejs.



Korsordsmatch

Vad är roligare än att lösa korsord tillsammans med gästerna som kommer och äter hos oss? Det är vad jag och Freddan pysslar med på kvällarna, då vi jobbar i kassan. Igår blev det en liten tävlig med ett fint par och efter några minuter med hjärngymnastik kom de fram med metro tidningen och sa Varsågoda, här har ni facit! Tusan också, de hann före, muttrade vi två och tänkte att vi kan försöka oss på sudoko istället. Det kan bli rastlöst längs Boråsleden ibland. Har ni vägarna förbi kan ni ju svänga in och lösa lite ord med oss! Tjoflöjt.


sa du nånting?

Efter en runda på stan dracks det kaffe på en bänk längs avenyn med min syster. Nu är det kanske lite ruggigt ute men imorse och trots den härliga julstämningen i göteborg så kunde det lika gärna ha varit en härlig vårdag i april. Det var jättelängesedan jag köpte kläder tror jag, men nu så fick jag med mig en klänning och ett armband hem från Rut som jag köpte för en slant jag fick av snälla mormor och morfar. Hem åkte jag sedan och värmde en matlåda som åkt hela vägen från pappa i värmland och det smakade fint.

gonna use my heart not my head

Min smärta jag haft i foten börjar släppa lite, som tur är. Igår skämdes jag lite när chefens chef sa att den som hade sopat utomhus var slarvig. Jag trodde väl inte man var tvungen att plocka upp alla miljarder fimpar också som låg långt borta i skogen, utan trodde väl det räckte med att plocka upp allt skräp på parkeringen och runt restaurangen. Haha, säger jag bara. Kaffemaskinen är trasig så alla är som zombier, jag får väl skylla på det.

Igår fastnade vi för en Wrestlingmatch på tv och jag fick jätteont i magen men det var ändå skitkul att titta på, hur de tacklades i skinnkallingar och vred sönder varandras huvuden. Galen sport. Om jag åker till USA så vet jag vad jag ska göra. (köpa skinnkallingar?)


satsar det sista på mirakel

ikväll åker jag tillbaka till staden med stämmningen och alla julbelysningar på avenyn. har varit jätteskönt att vara hemma här ett tag i den lilla byn. har ätit hembakat bröd med makrill till frukost och det kan nog inte bli mycket bättre än så. jag kan verkligen inte sluta tänka på den där utbildningen som jag berättade om. kan tänka mig att det skulle passa mig och att det säkert är sjukt intressant. ska förtusan söka till nästa hösttermin! då blir nog mina gamla lärare stolta, de som tjötat så mycket om grythyttan!
har haft ont i foten i flera dagar och jag börjar faktiskt tro att jag har trampat på en liten glasbit eller något. det gör så jäkla ont och jag har försökt pilla ut det men jag vet inte. det händer inte så mycket. blö.


plugga?

Jag är faktiskt himla, himla sugen på att plugga. Och jag tycker att Sommelier och måltidskreatör i Grythyttan faktiskt låter jättekul.

"Tänkbara yrken är till exempel sommelier, restaurangchef, krögare, Food & Beverage Manager, produktutvecklare inom livsmedelsindustrin, eventmakare, vin- och dryckesimportör eller yrkeslärare i restauranggymnasium."

"För dig med ett brinnande intresse för dryck, måltid och service. Om du vill arbeta i kvalificerade och arbetsledande positioner inom restaurangbranschen är det här programmet för dig."

Åh, vågar jag, haha? Höstterminen 2010? Jag tror nog att jag skulle trivas och att det är något för mig, tjohotjoho!

inte vilken fredag som helst

idag är jag uppe med tuppen (katten) kan man säga. vi var uppe redan klockan sex och överraskade mamma med en smarrig frukost. annars brukar hon stå upp och äta en smörgås, sa hon. katten har växt jättemycket sedan jag var här sist, fast hon är fortfarande en liten pluttskrutt. så söt, mjuk och jättebusig. jag nyser hela tiden. har säkert gjort det trettio gånger sedan jag gick upp. skitjobbigt är det. (INTE ALLERGISK, bara förkyld) cityradion är också skitjobbig. gud. vad jag ska göra nu på morgongen har jag ingen aning om. vad gör man i karlskoga innan klockan tolv? sover? antagligen.


allt på en och samma gång

Jag mår bättre, fast ändå inte bra. Men bättre. Skönt som fasen! Var lite rädd att det var svinis som var på g men det tror jag ej längre. Idag har jag tagit det lungt hemma hos pappa, lagat gulashsoppa med honom och tagit en fika med Sofia. Den här gången lyckades vi välja rätt. Morotskakan var saftig och god. Inte torr, som man alltid annars lyckas få. Imorgon ska jag för första gången prova på skolans restaurang med Sophie och Hanna! Klart att det inte är första gången jag är där, men det är första gången jag är där som GÄST. Spännande! Ska bli kul att träffa dom och lärarna igen. Jag saknar snyggrobban!


tuff tuff

For fram genom det trista och gråa Sverige i två timmar och efter vägen kom det endel snö. Pappa kom och hämtade mig vid tåget och nu lagar han pankakor till oss. Sedan ska han tända brasan för jag fryser (fast det är typ 24 grader men hallå) och sedan ska jag försöka få tag på någon rolig person som kanske har lust att träffa mig på mitt besök. Mår lite bättre idag men min hals låter helt sönder hostad och det känns ganska illa.


hårsnodd på benet är min grej

Har proppat i mig en massa nyttigheter, tabletter, te och vatten hela kvällen och det känns ju ganska bra. Måste föressten säga att efter jag varit vaken i en timma idag så kände jag en otrolig smärta på mitt smalben. Tänkte att jag hade väl slagit i benet i någonting och släppte det en stund. Sedan, när jag tog tag i detta och tittade efter så ser jag en hårsnodd, på benet? Alltså jättelångt upp. Hur fasen har den hamnat där, undrar jag? Ioförsig har jag betett mig väldigt underligt och konstigt ett antal gånger på nätterna i mitt liv, men detta fattar jag inte. Har fortfarande ett rött märke kring benet. Haha. Roligt.


jag måste va sjuk, sjuk, sjuk, sjuk

vaknade pigg imorse och fick erbjudan om att jobba som jag tackade ja till. hej hopp, iväg! efter en timma på jobbet i all stress så kände jag bara för att ställa mig och gråta. hela kroppen värker, känner mig skitvarm och kall på samma gång, jätteseg i huvudet och min hals värker. alla bara klagar och vill att jag ska göra det & det och jag har glömt bort det där och säger jobba fortfare och jag ville bara säga Dra åt skogen (där hamnar man om man glömmer gå av bussen till jobbet) och lägga mig på golvet eller åka hem. Fyfasen. orkar ej bli sjuk nu när jag sätter mig på tåget hem till degerfors imorgon, efter jobbet, som jag antagligen inte orkar gå till.

friday night


Det är jag som är den blåa gummiankan i serien om de rosa elefanterna!

jag är skitvilsen på dagarna men jag tror att det är måndag idag. har varit linas sambo hela helgen för att hennes riktige var iväg på äventyr i degerfors. i fredags var det fest hos melad och utgång för alla andra förutom jobba-dagen-efter annis, men det var roligt ändå. i lördags var jag ute med några jobbarkompisar och den kvällen, den kvällen vet vi alla vad som hände. blö. jätteledsen, men det var roligt ändå, som tur var. innan detta hände förstås.
 
idag har jag jobbat och har ätit BK-mat tre gånger sedan igår. jag kan ju rulla hem till degerfors på onsdag. idag var det kaos för att leveransen kom tre timmar försent, mitt på lunch-ruschen och jag var ensam, ENSAM, i köket. ojojojojoj. men det flöt på ändå och i ren glädje ställde jag mig på disken och dansade till amy daimond - whats in it for me. jag är helt ärlig med detta för jag är den dansande bananen och i helgen ska jag visa dom där hemma hur en banan dansar!

Då sa den siste mojikanen: vilda västern är ej som förut! Sjöng jag när jag duschade igår! Då tänker ni, är det farbror Barbro som är igång och fixar och trixar? När jag blir stor ska jag nog bli skådespelare... Sedan ska jag byta namn till Mårtina. Mårtina Börjesån ska jag heta och bli den bästa sångerskan någonsin! Jag vill verkligen dansa i neon!

Adjöken sa fröken! (dvs. jag)


PS. Gå in och rösta i årets omröstning på världens bästa hemsida!

bye bye bye

min lila mobil is gone och jag har fått tagit tillbaka min vita, fula leksaksmobil och skaffat nytt telefonnummer. jag är så trög och fattar ju heller inte hur man spärrar mobiler o skit, så det känns ganska surt. ska försöka göra det imorgon. nu ska jag skriva upp MOBILTELEFON på önskelistan som jag ska skicka till tomten. jag hoppas att jag varit tillräckligt snäll i år. hejdå.


f you

åååååh, har fan drömt mördar drömmar om den där jäveln som tog min fina mobil. nu ska jag lägga mig och gråta för nu är en del av mig borta och antagligen kommer den aldrig tillbaka.

IDIDOOOOOOOOOOOT

NÅGÅN JÄVEL HAR SNOTT MIN MOBIL, så ni vet. fan fan fan fan fan FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

längtan är allt jag har

Åkte förbi Liseberg förut och jag kände mig som ett litet barn på julafton. De provtände nämligen all julbelysning där inne och jag kunde inte slita blicken från alla dessa lampor och lysande träd. Längtar tills julmarknaden drar igång där inne. Förra året jag var där så regnade det och det var paraplyer vart man än tittade. Man försökte värma sig med lite glögg men det var ingen idé. Den blev kall direkt av alla regndroppar som föll ned i muggen.


fisken jobbar och sliter

.. på strumpor!



Nu är det såhär att mina jobbskor har gått sönder och jag vet inte om jag ska köpa nya eller ett årsförbruk av strumpor.. Kalle kanin chansade på att jag var Fisk, för sådana är tydligen ganska förvirrade, lite veliga och skapande. Och sån är ju verkligen jag. Jag skapar kladdkaka med polly, vet inte vad jag vill och är väldigt förvirrad ibland. Men jag är vattuman, Kalle.

as i lay me down, heaven hear me now

fy fasen vad jobbigt, jag tror att jag kommer få nackspärr vilken dag som helst. den roligaste nackspärren jag haft var på ett bowlingläger i hagfors. skitlyckat. haha. tänk om man kunde åka på läger nu. inte för att jag spelar bowling längre, men ändå. det var så jäkla roligt! har sovit hos linis inatt och blev väckt redan vid halv sju imorse. katten låg och nosade mig i ansiktet och lina hade tänt ljus och satt på kaffe och sa åt mig att titta ut. det snöade även i göteborg! nu skall jag snart ge mig iväg till jobbet, tjarå!

morr, grr och wah

har glömt att skriva att jag såg en simmande man i den lilla älven, eller vad det nu är, bakom liseberg en dag. han såg ut att ha det riktigt härligt där han plaskade runt men det måste ju ha varit kallt? vilken tuffing! igår kväll var jag hemma hos syster som bjöd på lussebullar, pepparkakor och glögg! för himla smarrigt var det och det var på tiden tyckte jag för lite julemys. har slutat för dagen och jag var i kassan med angelina som tyckte det var skitkul när jag morrade lite åt henne, när hon tog mina beställningar. hon vill så gärna se mig arg, för jag är ju den där snälla, lilla söta tjejen som aldrig blir det. tror hon ja. ha!

jag kan också vara produktionsledare!

igår fick jag frågan ifall jag kunde ta en produktionsledares tid idag. hon skulle öppna och det har jag aldrig gjort förr, så det kunde vara spännande tyckte jag. jag var vaken innan kl 6 och senast jag var uppe så tidigt var nog på studenten. jag hade ju ingen aning om vad jag skulle göra så igår frågade jag min kompanjon med samma namn och skrev upp allt hon sa på ett papper. det gick skitbra och jag körde järnet tills jag nästan kände mig svimfärdig och tills mina skor gick sönder. inget slappande där inte! har försökt få tag på lina hela dagen för hon bakade ju lussebulls igår och jag vill jättegärna komma och smaka på dom, lina! (call me)

åker föressten inte alls hem till degerfors den trettonde november utan den elfte istället och åker hem den femtonde, tjoho! puss


ingenting kan bli vad det var

Strax ska jag ge mig ut i det gråa för att träffa Fatiha innan hon ger sig hem till Kristinehamn. Ska visst börja jobba lite tidigare idag också. Vad gör man inte? Jag har haft världens huvudvärk i flera dagar men skitsamma. Det är väl ingen som bryr sig om mitt huvud värker, för det gör det jämt och folk har sina egna problemos. Gud, Göteborg är verkligen skitgrått idag. Gråare än någon annan dag. Idag fyller föressten min storebror år, så grattis till honom. För ett år sedan åkte vi till Göteborg för att fira honom och mamma, som fyller om en vecka!


war

Vart man än tittade såg man poliser och polisbilar, blåvita halsdukar och avspärrade vägar. Idag är det krig. Fotbollsmatch mellan IFK och AIK. Man lever farligt ute i Göteborg idag, tror jag. Spårvagnen som vi åkte med fick ta en annan väg, eftersom ett gäng med AIK:are hade anlänt på centralstationen. Jag kan erkänna att jag var rädd, haha. Nu blir det kaffe och saffransgifflar!


whatever it is

känner på mig att en öroninflamation snart sätter sig ett av mina öron. jag har verkligen haft det tusen gånger och det är ju konstigt att jag fortfarande kan höra med dem. vet inte hur många nätter jag legat och gråtit och bara vill skära bort mina öron för att slippa just den smärtan. men jag ska väl vara glad så länge det håller sig borta. igår träffade jag fatiha och två av hennes kompisar efter jobbet. vi traskade runt på stan och det provades roliga mössor och lite sånt där. och åh, jag tror jag älskar simon på jobbet. han hittade min borttappade keps. nu behöver jag inte skämmas lika mycket för att jag är så vimsig och glömsk.