det ska dofta nybakat ikväll

jag kan ha världens sämsta fantasi när det gäller mat
(eller så är jag bara lat)
nu har jag ätit wok på precis likadana grönsaker
som alla andra säkert nio gånger de senaste två veckorna

idag ska jag jobba och imorgon också
ikväll ska kanske lina och jag ha lite kalas eftersom hon fyllt år
och nu idag har jag köpt ännu en present till henne. snäll anni.
älski syster, hoppas bullarna du SKA baka idag blir goda
och se till att de är klara innan klockan nio ikväll för jag vill INTE vänta hehe

annars tar vi det imorgon och det vill jag egentligen hellre
för att jag slutar tidigare imorgon och är LEDIG på söndag

nu ska jag dricka kaffi och sedan dra iväg till jöbbet




på äventyr med elin kling

inatt åkte jag skidor och snowboard och allt möjligt med elin kling (jag skulle även envisas med att göra kullerbyttor nerför backarna.) vi hittade ett litet hus med en jättemysig familj som hade värsta backarna bakom huset och det var jättefint väder och det var solnedgång hela tiden och så kom den snälla familjen och avbröt oss ibland när vi åkte för vi skulle ha picknick. det va jättemysigt och nu vill jag åka skidor.
har inte åkt på jättelänge nu. men sofia, ska vi dra på oss våra anja & göran persson dräkter och åka lite i vinter? haha, så roliga. saknar dig göran persson. (hoppas du är hemma nästa vecka)

om en vecka alltså ska jag ta tuff tuff tåget och åka hem till degerfors. stannar där i några dagar för jag ska till tandläkaren och sådär. skrattar redan nu. kan aldrig hålla mig för skratt när de gräver i min mun. jag brukar alltid tänka att jag är med i en skräckfilm och så blundar jag och öppnar ögonen. och så vaknar jag upp och märker att de opererar mig och så tar jag tag i deras armar och så skriker jag WAHAHAHA ja vill inte dö, jävla monster och sådär.


göran & anja persson

annis på toalettpapper jakt i göteborg

alltså vad tusan! det tog två timmar att köpa några jävla toalettpapper rullar. åkte in till hemköp klockan sju och det såg nog ut som att jag planerade ett rån eller något för jag vet itne hur länge jag smög runt där inne. jag kunde verkligen itne hitta toalettpapper någonstans och hade bara lust att gå in på donkens toalett eller något och sno lite papper. (är inte på humör idag) bestämde mig för att åka till ica vid liseberg istället när jag ändå var ute på vift och där stod jag i kö i minst tjugo minuter för de där jävla rullarna. nu, två timmar senare är jag hemma. och så kan jag säga att jag fick vänta en kvart på varje buss/spårvagn också och jag åkte med fyra olika bussar/spårvagnar. jag hade ingen jacka eftersom det från början var tänkt att bara göra ett besök på hemköp i nordstan, och det är seriöst STORM ute. när jag kom hit hem så såg jag en tjej med hemköps-påsar och TOALETTPAPPER i handen. höll på att smälla till henne. och när jag kom in innanför dörren ringer lina och säger att hon var påväg till affären från jobbet, och SJÄLVKLART så hade hon tänkt att köpa toalettpapper för att hon trodde inte att jag skulle göra det.

kill me
/ argis

utan ett ord



när jag går därifrån
så vet vi båda två
det är såhär man mår
när man hemligheter har

annis tävlar

jag har en grej som jag så gärna skulle vilja skriva om här, men det är kanske ganska så jättepinsamt. jag tycker iallafall att jag är jätterolig som gör detta och jag hoppas att ingen förutom lina som redan har sett, ska se. haha. rolig annipanni. jag har slagit ett litet vad med mig själv. fast vad jag får om jag klarar det vet jag inte.. hm. antagligen en äggmacka för det brukar jag belöna mig själv med. om jag "förlorar" kanske jag ska ta och berätta det för hela världen (känner ju inte hela världen men jag kanske kan skriva det här i bloggen iallafall, på engelska, så har hela världen möjligheten att få läsa det. smart). huhu, i can do this. go annis!

hon va inte snygg

inatt vaknade jag av att lina satte sig upp och sa typ: han tyckte inte att ja va snygg..
jag började skratta och det dröjde länge innan jag kunde sluta med det och så minns jag att jag tänkte att jag skulle gå upp och skriva upp vad hon sa, för jag visste inte om jag drömde eller ej. men jag somnade nog innan jag hann upp för jag hittar ingen lapp.

igårkväll hade vi det mysigt. vi fixade mojito och fresh and fruity, sedan tog vi båten över till järntorget där vi gick runt lite.

du får ta lite vin om du vill, sa hon. OKEJ, sa jag

hej hej hallå. har jobbat i några timmar nu ikväll . det var väl rätt kul men ganska lungt. ska snart göra mig lite fin för vi ska kanske ut en sväng om en stund. men först ska vi testa blanda lite drinkar för nu har vi laddat upp. haha. TJOHEJ. kort update liksom, om någon ville veta vad annis gör today.

panic in the bus

har aldrig varit med om värre. först är massa spårvagnar ur funktion så det blev värsta kaoset. sedan var det hundratusen som stod och väntade med mig på bussen hem, och såklart så satt det redan hundratusen människor i bussen. jag mådde jätteilla (kunde spy när som hellst, men jag klarade mig) och blev jättenervös. var omringad av massa killar med dreads som luktade allt möjligt. svett. jättestark parfym. choklad. (en av killarna hade en stor påse med sånna där påskägg) gammal mcdonalds mat. stall. och jag vet inte vad mer de luktade men det var massa blandade dofter som fick mig att må ännu mer illa. alla ramlade på varandra och jag höll inte på att komma ut. en av killarna skrattade som en åsna eller något annat djur. vet inte riktigt. var så förvirrad att jag itne orkade tänka efter så mycket. sedan såg jag en tjej med två hundar som bar ryggsäck? och en man i jättetighta kalsonger. MEN JAG GILLAR GÖTEBORG ÄNDÅ. så spännande och roligt överallt.

och nu har jag godis.


haha sa jag

har tagit tusen kort på mig själv men jag blev inte nöjd med ett enda. deleeeeeete. annars har jag suttit och tittat runt på cocktailguiden jättelänge nu och imorgon ska lina få köpa lite grejer åt mig har jag bestämt. fast just nu är jag uppe i typ pengar som jag aldrig har varit i närheten av, så får väl anpassa mig lite efter min ekonomi vilket är Fattigt. hehehe. jag vill va tjugeeeeeee år!
 
hemköp har aldrig bra frukt. mosiga äpplen. mosig vattenmelon. för söta nektariner. gah. köpte aldrig godis förut. jag höll ut lite och ska åka in till stan nu och fläska mig lite framför någon film sen. vill inte, men är så sugen så ja snart dör. kommer må illa sen, i know it. can feel it. but i dont cäre right now. must haaaaaaaveeeeeeee., okaj okaj. känner att jag ska radera den här bloggen om typ.. ett tag. skriver bara jätte meningslösa inlägg. tjoheeeeeej. fast då dör en del av mig och det vore tråkigt. and i know u love me, hihiih, cant be without annis blogg. GODIS NU. blir helt trög annars. och SLÄNGA DET HÄR MOSIGA ÄPPLET!

/ fjantis


money food candy boss

lina kom hem och gjorde mig 500kr rikare (tack söta mormor och morfar) och nu har vi äntligen mat hemma. hade inte kaffe, smörgåsar eller någonting ätligt hemma imorse så det fick bli frulle från pressbyrån. haha. jobbar imorgon, fredag och lördag. nu ska jag försöka få tag i turbo. always busy. never answer the phone vilket gör mig nervös. jobbig typ. haha, turbo = min chef. nu vet jag itne vad jag ska hitta på för lina har åkt till jobbet. kanske gå till kaj's och köpa godis och gråta lite här i min ensamhet. hejda

som de skuttar

skulle ha jobbat över ikväll men jag blev släppt tidigare för det var så drygt. många har sagt att jag lär mig jättesnabbt och det är ju kul. alla brukar vara nybörjare jättelänge men jag räknas inte längre som en av dom. typ, iallafall. det är bara kassan jag inte kan. och bära tunga kartonger. hehehe. så himla klen, tydligen. behöver träna säger dom och jag håller med. work it, annis.

molly gräver sig in i min väska och det hoppar jättemånga harar här utanför. sniglar är det gott om också. usch och fy!! trampade på en eller flera förut och jag höll på att avlida. jag skojar inte. ville spy och så kände jag hur tårarna ville fram. sedan ville jag bara kapa av mig fötterna och elda upp skorna direkt, men det gjorde jag inte för jag var tvungen att sprigna till bussen och det var vattenpölar över hela gatan.


mina ben är inte så röda som de ser ut att vara! tror jag.. (hoppas jag!)


är inte alls ledig idag

precis efter att jag sagt att jag var ledig idag så hörde turbo av sig (min chef) och frågade om jag kunde jobba ikväll. så att jag är inte alls ledig idag och det var väl tråkigt för jag vill verkligen inte ta mig ut i det otäcka regnvädret och jag darrar fortfarande. fattar ingenting. det kanske beror på att jag inte druckit något kaffe idag. TROR DET. hejhopp.


grattis linis

idag fyller min syster lina tjugoett år. stort grattis till henne och jag hoppas att hon får en bra dag hemma i degerfors. idag regnar det och idag är jag ledig. så jag får väl passa på att göra lite nytta här hemma i lägenheten som att städa, diska och sådär. inte så himla roligt men jag har inget större lust att ge mig ut i regnet så det är väl ett bra tillfälle att göra dessa sysslor. får spotifya lite så att det blir lite trevligare. men nu måste jag andas lite för jag är nervös och varför vet jag inte. men det känns i hela kroppen och det är jobbigt. hela jag darrar, som en gammal tant.


arbetar annis

visste att jag nästan skulle avlida efter det här jobbpasset och snäll som jag är (är inte bara klassens ängel utan jobbets ängel också) så jobbade jag över en timma dessutom! imorse gick jag visst upp lite för sent också så jag fick duscha, äta frukost OCH lunch under bara en timma. ganska otroligt och jag mådde jätteilla och blev helt yr. på jobbet åt jag bara en cheeseburgare efter allt för många timmar och nu är jag nästan svimfärdig för jag har stressat som aldrig förr idag. att jobba nio timmar där är inte roligt. dessutom så gick det bara bussar till heden så jag fick GÅ till brunnsparken vilket jag tyckte var dödslångt efter den här dagen. men nu är jag hemma och nu ska jag sova. puss godnatt!


jobba till döds

usch, får ångest av att tänka att jag ska iväg och jobba till klockan nio ikväll, om två timmar. fast pengar är bra, pengar behöver jag, men idag vill jag hellre ligga hemma och tycka synd om mig själv och gå och köpa kaffe för det är SLUT. alltså, jag skojar verkligen inte om jag säger att 8 timmar där känns som 8 dygn. det gör det verkligen och jag undrar hur jag ska kunna stå ut i 8 dagar, utan någon matlåda föressten. kan bli döden. (men jag ska vara glad att jag har jobb!)


vill du flytta in hos mig?

åkte in till stan och köpte lite godis på 4-gott (måste ju fylla ut min mamma-tröja) för kvällen och nu börjar äntligen Berg flyttar in som jag väntat på sedan jag vaknat ungefär. jag vill vara kompis med carina berg. så rolig och söt. sitter och skrattar högt åt allt hon säger och gör.

det blir nog en kväll framför tvn skulle jag tro. tjohej.


nej så tjukk jag har blitt

jag var på stan förut och där hittade jag en jättefin tröja på hm. jag var bara tvungen att testa den och den satt så fint, ååå, ja så fint den satt. jag bestämde mig direkt för att köpa den och när jag stod där i kassan så stod det H&M-MAMA, på lappen. jag höll på och dö och skämdes så mycket så jag tänkte att om jag putar ut magen så kanske hon tror att jag har en bulle i ungnen, så det gjorde jag och hon sa ingenting. pju!
ett bevis på att jag är en liten tjockis när man får köpa mamma-kläder. oj. när jag berättade det för pappa så sa han att det är ju bra att jag är ute i tid.

nu har jag precis gjort en liten wok på massa gottigheter. helt perfekt blev den. det gav resultat alltså, efter tre år på hotell och restaurang. jag kan laga wok. (för vi hade ju verkligen aldrig wok som vegitariskt alternativ. nej nej.)


du säger ingenting, det säger allt

ikväll har det blivit några timmars jobb och det känns bra, annars hade det blivit en lång dag eftersom lina åkt hem till degerfors nu för att bli lite firad. men jag lär vara vaken ett tag för det verkar som att det är partaj i lägenheten brevid här så att kvällen blir nog lång iallafall. verkar ganska vilt.
imorgon är jag ledig så jag ska nog ta mig in till stan på presentjakt.


can you give me a lollipop, pappi? no, now!


jag är inte någon sådan som säger ÅÅHÅ , hihihihih, titta vilket sött barn, naaaaaew, ja döööööör, hihih golligoll. men NU SÄGER JAG DET. ååååå ja dör. va gosig! kan tänka mig att  katten molly skulle varit precis sådär som hon hade varit människa. SÅ GOSIG SÅÅÅ. hör hur hon säger PAPPI. haha. mysig.

besök från norge

idag hade vi människor från norge på jobbet. de smög runt och fotade oss, drack massa redbull, skrattade lite och tittade på hur vi jobbade. ganska roliga men det blev lite nervöst ibland för man ville ju verka som att man var världsbäst och jättevan med allt där. jag fattade väl inte direkt någonting av vad de sa så jag vet inte riktigt vad de gjorde där egentligen, om jag ska vara ärlig. jag chansade bara lite självsäkert när de frågade någonting och det funkade nog bra.

imorgon åker lina hem och stannar där ända tills på tisdag! blä, vad ensamt det kommer bli. som tur är har jag katten och så jobbar jag 8 timmar på söndag. (jag håller på o tuppar av efter typ två timmar så det blir kämpigt. haha, klen) så nu ikväll har vi varit iväg och handlat mat som jag ska leva på i helgen (ägg, gurka, champinjoner, paprika, grapefrukt, bananer, makrill, yoghurt och tvål. fast den skall ej ätas.) känns nyttigt och bra.

och jävla skit! nu missade jag Fringe som jag fastnat för! BLÖ.


snubbel trubbel

ibland har jag mina virriga dagar (ganska så ofta faktiskt) och idag var nog en av de värsta. jag har ramlat, tappat saker, gått in i väggar, tappat bort mig själv och minnet och sagt en massa konstigheter som bara kom ut i svammel tillslut. folk tror väl jag är hög.

men pinsammast var nog när en snäll och ganska snygg kille höll upp dörren för mig här nere i entrén och ja skulle springa in lite smidigt och självklart så glider jag istället in och HALKAR. han sträcker fram handen till mig och säger OOOPS! och jag skriker typ NEJ VAFAAAN, ÅÅH, OJOJOJOJ. HÄR VA DET VISST LITE HALKIGT HÖRRU, AKTA DIG! (och pekar ner på golvet med alla fingrar jag har) och han börjar prata på något annat språk och jag blev jättenervös och sedan var jag tvungen att åka hiss med honom och en annan tjej. gud i helsike vad jag skämdes. vände mig inåt väggen i hissen och hoppades på att de skulle ut mycket tidigare än mig! nu ska jag slänga kläderna jag hade på mig och klippa av mig håret och sätta i färgade linser och allt möjligt. allt för att dölja att jag är jag. (jag skämms så väldigt lätt och det här kommer jag nog gå och tänka på och skämmas över i flera veckor). så lika bra att göra något åt saken kanske, eeheh.

men först jag jag sova.

slösarn

en jacka som jag hade lagt undan på h&m för några dagar sedan (som jag aldrig köpte) fanns inte längre kvar nu idag när jag tänkte köpa den, och TUR VAR VÄL DET, för istället hittade jag en liknande jacka på bikbok för 175 kr (som hade kostat 700kr innan). känns ju faktiskt APBRA! jättefin var den. alltså jag skäms nästan litegrann över hur mycket pengar jag har slösat bort här under sommaren i göteborg. idag blev jag cirkus 700kr fattigare. känns ju mindre apbra..

nu ska jag dricka kaffe och äta mackor med hallon&choklad-marmelad som vi köpte idag, spännande, hoho! sedan skall jag iväg och jobba.


poseidon i natten


här står poseidon & anseidon och är coola

never say never

okaj, idag var det jobb till klockan nio och det var rätt soft idag. för en gång skull kändes det riktigt bra. har kommit dit med värsta känslan i magen och bara velat vända därifrån flera gånger tidigare. men idag var det jättekul faktiskt. så det var ju NICE. när jag kom hem åkte vi in till stan efter en stund och gick på avenyn, upp mot poseidon och tillbaka till vasa, då vi plötsligt blev jättetrötta och satte oss på första bästa buss hem. nu ska jag försöka slockna till nån skitserie på tvn! godnatt godnatt.


kaffe överallt, förutom i min mun

fick just precis en hostattack. jag hostar så hemskt att jag tappade ut en hel kopp med varmt kaffe över båda mina ben (hade precis kommit ut ur duschen), över hela köksgolvet (nästan iallafall) plus att det hamnade i tre lådor på massa grejer som bara var att diska om på nytt igen. och inget kaffe blev över till mig att dricka! fan, fan, fan va ruttet! är så trött på denna hosta. inatt blev det inte mycket sömn pågrund av den för att det känns som att hela halsen ska hoppa ut och vändas ut och in varje gång jag hostar. och det är ofta! ännu en gång; fan, fan, fan va ruttet!!!


liseberg

mamma och jag tog en sväng på stan innan vi gick in på liseberg. direkt när vi kom in där började vi spela som galningar och jag vann en gott & blandat det första jag gjorde. gottgottigottgott. nästa gång vann jag en plopp. men mer än så blev det inte. och så gjorde vi självklart som alla andra och trängde oss på lotta. inte för att vi kom långt fram direkt men ÄNDÅ. kul grej. hon tappade ena skon (jag kunde ju ha skänkt henne en av alla mina hundratals skor jag köpt här under sommaren ju! dumt av mig att som inte tänke på det.)





shirley clamp hade visst sagt nån gång att alla skulle klappa händerna, och det gjorde alla utom en kille. då sa hon: varför klappar inte du händerna för då? äru sur eller? killen hade visst inga armar såg hon sen. hahaha jag dör va rolig. tänk hur hon skämdes


lotta på liseberg

den här gången lämnade vi alltså cyklarna hemma när vi tog oss till ikea. istället hamnade vi på en buss med bara (ja, jag menar verkligen BARA) massa gamlingar. det var två gubbar som var jättegulliga mot varandra som satt på en varsin sida i gången, och tog varandras händer och trallade och sjöng lite (nej det gjorde dom kanske inte, alltså sjöng, men det andra är sant).

ikväll ska mamma och jag ta oss till liseberg och titta på lotta med fem S i leken, hehehe. kan ju bli roligt (om det inte regnar)

  

work it

ÄNTLIGEN ska jag få jobba lite! har ju börjat kännas lite trögt och fattigt här för mig nu. men från och med imorgon jobbar jag hela veckan. bra grejer det. idag ska vi till ikea och kika runt lite så nu måste jag sticka ner till bussen som går om typ någon minuteeeeeeé. ciao

if you hold my hand


life goes on and on
and i'm just bored to tears

en dag på stan

idag kände jag mig jättefin i håret, så jag gjorde ett nytt försök i hopp om att finna en jacka och det gjorde jag också (fast den är inte min ännu, men imorgon sitter den på min kropp). annars köpte jag ett linne och en tshirt med madonna och ett par nya ballerinashoes. (jag vågar inte ens tänka på hur många skor jag köpt sedan jag flyttat till göteborg. galet. förut köpte jag bara nya skor om jag skulle ha råkat trampat i ett träsk, om en hund hade gnagt sönder dem eller om jag hade tappat dem helt. (men nu har tre av de nya skor jag köpt gått sönder så alla köp var väl inte varit sådär jättelyckade..)


vem vill inte ha annis som bakgrund?

jag känner mig så hemma här (på rasmus dator) att jag lägger in en bild på mig själv som bakgrund! jag hoppas att han inte lägger märke till detta eller att han inte ser skillnad på en cross och en annis).

when it was good

har kommit fram till att jag verkligen behöver en ny jacka till hösten (och till regniga och ruggia sommardagar också, som idag). så på stan har jag virrat runt och ryckt lite i massa jackor som antingen var för stora, tråkiga, tunna, varma, fula, dyra osv. är väldigt kräsen ibland. (egetnligen var alla jackor jag provade faktiskt jättesnygga men jag kunde inte köpa någon bara för att det ända jag kunde se i spegelbilden var mitt fula och livlösa hår, då blev allt jag provade helt plötsligt jättefult. så jag stod mest bara och slet mig i håret) så kan det vara! jag får väl ge mig ut på jakt när vädret är lite finare (eller när mitt hår är lite finare rättare sagt).

i go uh uh, you go ah ah

det droppar vatten från himelen och vi ska åka in till stan nu (ovanligt elleee?)
tydligen så har jag lite sommarlov från jobbet, men åker jag någonstans så kommer de böna och be om att jag ska jobba. så här får jag stanna och vänta in the rain. men det skulle jag få reeekna med, sades det. men snart är ju sommaren slut (så jag längtar, längtar, längtar) och då kommer jag antagligen få jobba häcken av mig. (den kan behövas trimmas lite, hehehe. asssswork)

okaj, men nu ska vi dra oss mot staden. tjohaj!

men brann det nu också?

medans det brann "hemma" i degerfors (alltså vad händer men den ljuvliga lilla helvetes byn? haha) så satt vi på victoria och drack lite vin här hemma i göteborg med mamma. annars idag fixade lina och jag jättegod fiskgrattäng och en himmelsk kladdkaka (inte en vanlig kladdkaka utan en specialare, tänker inte avslöja godheten i det hela). även jordgubbar och choklad har slinkt ner och gjort magen lite runadre. japp. men är det fredag, så är ÄR DET fredag.

jag hoppas och längtar tills paulina kommer hit och hälsar på, kanske nästa helg om det passar, för då blir jag lonley här i götet!


smells good

för någon timma sedan hämtade vi mamma på centralstation och nu står mammas överraskning inne i ugnen och det luktar SMARRIGT, kan jag säga er! ojojoj, kan jag också säga er. men mycket mer har jag inte att säga.. så tjohej!

vi kanske har ett monster i lägenheten

den galna katten slängde min nya mobil i golvet förut från ett bord som är strax över en meter högt skulle jag tro. jag vet inte vad katten har emot mig? efter att hon kastat den i golvet (som föressten klarade sig) så bet hon mig i tummen när jag skulle ge henne en puss på ryggen. det var tacken liksom. men jag gillar henne ändå för hon är så gollig.

förut tittade jag på fringe. jag fattar inte varför jag utsätter mig för sådant. specielt inte idag då de visade larver och massa blod hela tiden (enligt mig DET VÄRSTA SOM FINNS, ungefär) och när programet var slut så såg jag en larv på väggen (lina sa att det var en fluga men det var en larv) och så kände jag något i halsen som jag bara tyckte växte och växte. nu är jag rädd. jag hoppas verkligen att jag inte blivit biten av ett monster (typ en blandning av fladdermus, orm, ödla, lejon) som lagt ägg i mig idag, för då har jag bara några timmar kvar att leva. herregud. men jag skulle nog ha märkt det isånnafall för i serien så hade de jättedjupa rivmärken och huggmärken. jag har inte hittat några på min kropp än. (bara rivmärken efter katten molly)
nu ska jag sova. godnatt



vanilj

lina och jag hoppas att vi ska överträffa mammas förväntningar när vi ska bjuda henne på något riktigt smarrigt imorgon. jag har ju kanske sagt att vi skulle baka jordgubb & rabarber paj, men det blir en annan gång. nu har vi hittat något annat som vi vill prova!

dagen har vi spenderat på stan. jag köpte en jättefin och rosa sjal som får mig att stråla. kände mig så himla svart och grå idag (svarta jeans och grått linne, inte så konstigt kanske, eh), men med den rosa sjalen till så blev det andra bullar. tjoho! när vi tröttnade på att trängas i affärer så gick vi till haga för att mätta magarna lite. vi satte oss i en soffa ute i solen vid café vanilj och göttade oss.


jag ser lite ut som en blandning av pappa och madicken..

rädd tjej

lina och jag tar nästan alltid kvällspromenader (men inte alltid, inte så att vi tar kvällspromenad på morgonen, men ni fattar) och vi gick förbi en älv där man säkert kunde hitta ett lik eller fem. där vill nog inte rädda annis gå igen, inte när det börjar bli mörkt iallafall. var ugnefär lika rädd som när det åskade så fruktansvärt igår. lina tyckte det var jätteroligt och ville gå ut och titta (hellst ställa sig uppe på berget och titta på de fina blixtrarna tror jag, min modiga storasyster). själv stod jag bakom gardinerna och sneglade ut och blundade lite och försökte komma in i andra, glada tankar. jag måste verkligen tuffa till mig. pinsamt!



roliga leila

jag gillar leila lindholm. fast inte lika mycket som min syster lina gillar henne kanske (lina vill både vara hennes bästis och vara leila själv.) jag tycker hon är så rolig. jag kan inte sluta skratta när jag tittar på leila bakar. jag sa precis att hon är som ett litet djur. så gullig och knäpp, liksom. hon påminner mycket om molly och henne gillar jag ju.


korv och blåbär

jag tycker ju verkligen inte om korv och det vet nog de flesta nu. men jag tycker jättemycket om sojakorv har jag upptäckt den senaste tiden. det tycker jag är jättekonstigt men jag skulle verkligen inte få för mig att äta vanlig korv. det har jag inte gjort på flera år. men sojakorv däremot är smaskens. samma gäller sån där blåbärssoppa. det kan jag heller inte få i mig. tycker verkligen att det är vidirigt. men jag älskar allt annat som har med blåbär att göra. när jag var liten var det bara mormors blåbärstårta som fick vara tårta på mina kalas. om hon inte hade bakat den åt mig, ja, då kunde det kvitta liksom. då blev det inget kalas (jo, det belv det ju såklart. men jag satt antagligen inne på mitt rum med händerna framför ögonen och skrek blåbärstårta, jag vill ha blåbärstårta! envisa flicka.)

ska baka paj åt mamma

på fredag kommer mamma hit till göteborg, och hon blir kvar tlls måndag, tisdag någondag där. kan hända att jag och mamma går på lotta på liseberg. annars ska lina och jag baka världens godaste rabarber&jordgubbspaj lagomt tills hon kommer. (JAG HITTA RECEPTET, wohohoohoh, ja e bäst i världen, ja e bäst i världen! har aldrig ätit godare). hoppas att vädret är toppen så man kan ta sig ut på en picknick med den gode pajen. den ska man verkligen avnjuta så mycket man kan. åh. jag längtar så! vill bara bjuda hela världen.

nu har jag precis slängt i mig gröt med hallon & blåbär och en massa kaffe. sedan blir det att tvätta fram till klockan tre och under tiden ta sig ut på en powerwalk med lina. gött.


mamma the angel
 

rolig dag, rolig katt

månen är jättekonstig (rädd). lina sover och hon mumlar och jag svarar typ Va? (mer orkar jag inte säga för hon sover ju) och hon mumlar igen. fattar inte vad hon vill? molly sover hon med men hon mumlar inte som tur är.

 idag har jag varit ensam i princip hela dagen och det ända ja har gjort är att jag tog mig en promenad nere vid vattnet på eftermiddagen (och även nu på kvällen, men då hade jag sällskap) till affären och köpte frukt, mjölk och tonfisk. annars har jag stekt sojakorv. diskat. sovit. väldigt händelserik och rolig dag. men lina jobbade ju från morgon till kväll (värsta superwomen eller nåt). har tänkt mycket på hösten idag. längtar verkligen efter höst och allt vackert som har med höst att göra. sedan har jag tänkt på att sluta skriva blogg också. (nejdå) jag tänker så mycket. HERREGUD. sluta med det annis.


liten annis pannis åker gris


mysig cat. gömmer sig alltid på roliga ställen. hon gör mina dagar här nere i göteborg.
love u kissimissi

 

sömnvanor och talande katter

meh, vad nu? jag har sovit jättelänge (eller iallafall till tio, elva ungefär) typ alla dagar jag inte jobbat. och det har jag mått ganska bra av tror jag, för förut så sov jag för lite. fast idag så mår jag inte.. ganska så bra, för idag har jag jätte ont i halsen (och i fötterna, för molly är busig och biter mig i tårna på natten för att jag kanske vickar lite för mycket på dom kanske.)
lina jobbar från nio på morgonen till tio på kvällen idag. herregud. och ja har det redan dötrist. nu tittar jag på sabrina tonårshäxan och önskar att katten här också kunde prata. men hon kan bara säga MJAO. dåligt. lär dig mer, katt.

takes one to know one

kom tillbaka från en liten kvällspromenad för en stund sedan. i flera timmar innan jag tog mig ut så har jag försökt att lära och vänja mig med den nya mobilen, och det funkar ganska bra nu. nytt och annorlunda = roligt. i helgen kanske mamma kommer hit till göteborg. det blir roligt med lite besök. uppskattar nog minsta lilla nu. känner mig otroligt ensam här ibland.
men nu ska jag slänga mig i sängen och dricka rött rabarber te och titta på tv med en mysig katt i knät.


sitting waiting whising

idag har jag varit iväg och köpt en ny mobil. det är en samsung och den är glansig och lila. hoho, den är fin fin fin och jag är nöjd nöjd nöjd.
 

im so scared about the future and i wanna talk to you


en hamburgare för två

idag såg lina & jag två små söta tanter på donken. de satt mitt emot varandra och pratade jättehögt, och delade på en hamburgare. haha, höll på att dö, de va så golliga! lina och jag om 50 år. helt klart. lina och jag har ju fått himla bra matvanor. igår åt vi pizza och idag åt vi på mcdonalds och åt massa godis och chips och så har vi druckit massa dricka. och jag gillar varken chips eller dricka speciellt mycket. gött ju, att man njuter lite (elleeeeer).
 


igår ville någon gubbe ta kort på oss. vem vill inte liksom
 

gnagare eller


bryggan

igår hamnade vi på puben (man måste säga så, viktigt) med pontus och andreas där vi lyssnade på bra livemusik och drack gula och rosa tjejdrinkar och öl och sjöng högt och mycket till musiken. vi tänkte dra där ifrån senast klockan tolv men vi vart kvar längre och hann sedan in på bryggeriet innan det stängde. (jag hittade inga pengar på toaletten den här gången, sofia, haha, så ruttet och så saknar jag att dansa där med dig, möpis). den här dagen har varit lite småseg sådär, så nu ska jag och lina gå och köpa godis och hyra film, hoho. puss
 





so if you see me on the street

jag ljög lite när jag sa att vädret var bättre idag. det både kändes och såg ut som att det snöade ute idag, tyckte jag. det var ett förjävligt regnväder när vi kom in till stan. inget fika i haga blev det heller, men en pizza tryckte vi i oss. det var nog den första, riktigt goda pizzan jag ätit här i göteborg faktiskt. put your hands up! ikväll kan det hända att det blir lite festligheter, så jag ska fixa iordning mig, slå på lite coldplay och hälla upp ett glas med rom & cola snart.


get back

igår hade vi besök av tre herrar som var här och drack bärs i cocktailglas (en av dem åt även fläskfilé) och lekte med kissemissen. regnet det öste ned utanför fönstrena, så vi stannade inne hela kvällen. men idag är ju vädret lite bättre så nu ska vi ge oss ut och ta en fika i haga har vi tänkt oss.

Gulleplutt!

Hej hallå bloggen!

Idag har jag varit mcket duktigt, lagat mat, städat och diskat!
Kort och gott mina arbetsuppgifter i livet! Jag går under ett smeknamn,
jag kallas Summerboy_94! Det beror på att jag är en sommarkille! Då kanske ni tänker:
Det är inte jag som är AnnaMJ! Det stämmer ju, jag är en riktgt gulleplutt!
Nu blir ni lite och tänker vad är på g? Ja det ska jag berätta!
Det är jag och Molly(Ulf) som är på gång. Vi vaktar kåken som Rasmus har köpt sig! (Fast Lina vet inget)
Nu ska jag dansa och svänga ett par kalla med mina partyflickor!
GULLEPLUTT!



PS. RING MIG SEN!!!!


[email protected]!!!!

jag hittade en video med PACO!


va ledsen jag blev nu! youtubade lite på sunny beach och hittade den här videon som lades ut idag. DET BRINNER VID VIKING! och Paco kommer springandes (gula shorts, kolla där vid 1:25 typ) ÅH, PACO BOY. jag lider med honom!

ge mig lite mer


vad tycks om min nya foundation? själv tycker jag att den hade.. typ.. fel nyans. men den kostade bara femton kronor så jag slog till och den ska användas flitigt! VILKET FYND !!

varför gräva ner sig?

en skål med fil, havrefras, jordgubbar, linfrön och kokos, en äggmacka, en stor kopp kaffe och en grapefrukt fick bli min frukost. jag tog jättelång tid på mig och det känns bra. jag gillar inte att slänga i mig frukost. idag ska vi städa här i lägenheten innan vi hittar på något.  förut ville jag bara dra mig i håret och hoppa ut genom fönstret när mamma/pappa sa åt mig att städa, men nu så går det bättre och här hade jag aldrig vågat hoppa ut heller, för nu bor jag på sjätte våningen (fast hur långt hade jag kommit, egentligen? vi har ju en liten låtsas balkong här utanför fönstret). jag skulle inte dra mig i håret heller för det kan se ganska dumt ut.


mobilen ska skrotas
mobilen ska skrotas
mobilen ska skrotas

caught in that feeling

inatt vaknade jag av att det forsade vatten utanför fönstret. jag gick upp och tittade ut och hela den stora parkeringen hade förvandlats till en sjö! herre vad det öste regn. natten innan blixtrade det som aldrig förr. men det var då och nu är nu och nu har jag precis sminkat lina. ska försöka hitta saker som jag är duktig på och mja, jag vet inte. med lite mer övning kasnke jag kan bli makeupartist som jag en gång i tiden ville bli. hon är iallafall skitläcker nu och det är min förtjänst! nu drar vi ut till stan.


galna cyklister

nu har vi minsann varit hälsosamma kan jag säga er! vi fick för oss att ta en cykeltripp till ikea. hade vi vetat HUR långt det varit hade vi nog aldrig cyklat dit, men när vi insåg HUR långt det var så kunde vi ju bara inte vända eller ge upp. tillslut var vi framme och där åt vi köttbullemackor och köpte galgar och gardiner. det fanns knappt ens några cykelställ där vid ikea. "Det är väl ingen som är så galen som cyklar ÄNDA HIT" liksom. så tänkte dem nog när de satt upp typ ett cykelställ med plats för kanske fyra cyklar.

hälsa på våra hälsosamma liv

igår kväll bestämde lina och jag oss för att leva ett mer hälsosamt liv, för de senaste veckorna så har vi inte levt speciellt hälsosamt och det börjar kännas. så efter att vi tryckt i oss vår sista godispåse igår (på ett tag iallafall) gick vi ut på en promenad och planerade lite. idag skulle vi ha åkt och simmat i nåt badhus men vi "försov" oss och badhuset stänger klockan tre idag så vi tar det imorgon istället.. hehehe. ja, men bara för att vi tar det imorgon så ska vi inte vara lata idag. nu ska vi ge oss ut på en cykeltur. (snart.. iallafall).

sedan skall jag köpa en ny mobil. japp japp.

något ska skrotas

jag tror faktiskt att jag ska ta och skrota min gamla leksaksmobil och skaffa mig en ny minsann! då har jag någonting att lyssna på iallafall för till min nuvarande mobil har jag inga hörlurar och det känns ganska onödigt att köpa ett par nya om jag ändå ska köpa ny mobil, och min ipod är urladdad och den kan jag inte ladda på min dator, så då måste jag ladda den hemma i degerfors, och det lockar inte sådär jättemycket att åka ända dit för att ladda den. så att, en ny mobil blir det nog!

förut kände jag mig jätedeppig och dyster men efter ett maxi-besök så blev jag helt plötsligt jätteglad och pigg, så det är skönt.

red and gold

jag vet inte varför men jag gillar inte sommaren så mycket som man kanske borde göra för den är ju ganska underbar när den är.. underbar. men jag gillar hösten mycket mer och jag går och längtar varje dag efter röda och gula löv, den friska och lite kyliga luften, halsdukar och varma kläder, tända ljus, dofter av blöta löv och långa härliga promenader. jag mår iallafall mycket bättre då, i mörkret och i den sköna luften. sedan har jag planerat en tripp till stockholm också, om någon vill följa med mig.


varsågoda

känns som att jag börjar bli lite sjuk. är så galet seg i kroppen och jag går nog runt som en zombie här i staden. måste sätta mig ner någon gång i minuten för att inte ramla omkull ungefär och det är ju inget vidare roligt. nej, men ändå har vi gått på stan ungefär halva dagen där vi träffade på linnea, lisa och stoffe. vi satt och drack någon kaffedrink vid vattnet och vinkade till dem när de åkte paddan, fast jag var mer upptagen med att inte ramla i vattnet för vi satt jättehögt ovanför och jag är höjdrädd och det lutade och sådär, så jag hade annat att tänka på. ikväll ska vi ut till deras tält och grilla korv (sojakorv for me) och ha det mysipys med dem. 

här är jag och där är ni

när vi kom hem till göteborg blev jag utkastad från lägenheten av två grabbar, men den andra flickan med katten fick visst stanna kvar. så nu har jag tagit mig in i en annan herres lägenhet där jag ska sova inatt. nu är jag ensam här och är lite smårädd och sådär men det ska nog gå bra. vilka utmaningar jag har utsatt mig för den senaste tiden. jag är modigare än vad jag trott. hehehehe. hejhopp. klarar jag av att koka kaffe så klarar jag av allting, som rachel sa. och det gör jag väl.
/ fjanten


Du vet att du lever i år 2009 när...


1. Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook m.m.

2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.

3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.

4. Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.

6. Din eftermiddagsaktivitet är datorn och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.

7. Du läser listan, flinar och nickar.

8. Du tänker på hur sjukt det egentligen är att sitta och läsa den här listan.

9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.

10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.

11. Nu skrattar du åt dig själv.

12. Du kopierar denna ifall du gick på det.
 


I'd pull a sunshine story in the pouring rain

vaknade tidigt idag med en molly nosandes i mitt ansikte (jag börjar tro att hon är en liten hund som just nu snurrar runt och jagar sin egna svans). idag lämnar jag tråkfors men innan dess så ska jag träffa sofia och även äta med farfar och majlis. en pytteliten del av mig tror jag vill stanna här och det kan jag inte riktigt förstå? för vad skulle jag göra här? jag känner mig mer ensam här än vad jag gör i göteborg där jag typ känner.. ja, inte alls många just nu. så varför skulle jag stanna här?

igår hade jag så tråkigt att jag började skriva en bok och då ljuger jag inte. den blev ungefär sju eller åtta A4 sidor, (dataskrivet, och då hade jag faktiskt inte största textstorleken) och jag imponerade faktiskt mig själv där. jag är ganska fantastisk. den skall nu säljas för ett bra pris! huhu. eller inte. jag raderade den innan jag ens läst igenom den. men självklart så var den bra, bättre, bäst!


kaffe bad

jag sitter här i min just nu - favorit tröja som är nerspilld med kaffi. jäkla skit också. den var vit, likt mig, men nu är den brun. jag kaske borde testa det, för att få lite mer färg? bada i kaffe. låter bra. varmt och skönt ju, och sen luktar man ju gott också. WOHO, FAN VILKEN IDE!

jag har funderat lite på livet och på framtiden och det skrämmer mig lite. jag borde sluta tänka så mycket och oroa mig i onödan, för det kommer säkert sluta med att jag lever lyckligt och dör med goda äggmackor i magen när jag är runt 80-90 år. hoppas bara att inte äggmackor BLIR min död. vore ju träligt. jag får se till att tugga ordentligt, helt enkelt.

jag har fortfarande inte fått någon pizza och nu börjar jag bli grinig. hejdå.

tjugofemårskalas

Igår blev det 25års partaj för Stoffe eller Toffe som man kanske senare under kvällen skulle kalla honom. Det finns nog en hel del bilder när han gick runt och visade upp sig i sin borat-mankini som han fick. Efter en jäkla massa blixtrar och dunder så tog vi oss iväg till statt och idag känner jag att jag INTE skulle ha dragit dit egentligen för jag kan knappt stå upp med min vänstra fot. Vet ej vad som hänt med foten men det känns som om den är vrickad. riktigt kul, annis. jaja, trevligt hade jag igår iallafall och det var ju tur.

Hittills idag har jag tittat på hannah montana (jag kan inte rå för det men jag älskar hannah montana, hahaha. pinsam annis) och så går jag runt (nej, jag skojar. sitter ner) och väntar på att pappa och jag ska äta pizza. hoppas att han börjar bli hungrig snart, jag orkar inte vänta, är så sugen. pizza måste man äta när man är i degerfors, för här är pizzan alltid godast. kanada special. mmmhmm!


om vi förlorar varandra här i vimmlet

jag vet inte vad jag ska göra idag. börjar tycka att det kändes ovärt att åka hit och så kunde jag ha fått jobbat imorgon på kvällen = mer pengar. men nu sitter jag här typ 25 mil från jobbet och har ont i foten, huvudet, känner mig ensam och har det skittrist. hehehehe. får se om jag orkar ta mig ut ikväll. madde, ida och jossan skulle ut och äta på harrys för att sedan gå vidare till statt men jag kan knappt röra på foten utan att det känns som att den ska gå av eller något, så jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. inte så lätt att skaka på rumpan där inne då kanske, men det skulle vara apkul! imorgon ska jag iallafall träffa sofia och hanna vad jag vet, ska bli mysigt!

/ tråkis annis


annis in the spookvillage

nu är jag hemma i den otroligt tysta spökstaden, degerfors. gud va tråkigt, egentligen. släppte några tårar när vi rullade in i lilla byn (glädjetårar tror jag, för att jag lycktas ta mig härifrån, förhoppningsvis HELA LIVET). var nyss och hälsade på i paulinas nya, stora hus där man skulle Klappa på dörren, inte knacka. där var det även några små filurer vid namn sarah, sara, sofie, carro, vera och jocke och två katter med långa (alltså jättelånga) svansar.

nu vet jag inte vad jag ska ta mig till? är ensam med molly i papi pos stora hus och hade tänkt göra mig en äggmacka, men fanns det någon kaviar? nej. då hittade jag leverpastej men fanns det någon gurka? nej. åh, så värdelöst. jag ringde till pappa som är på jobbet och frågade ifall han hade råkat fått med sig kaviar och gurka dit men det hade han inte. hade han råkat fått med sig det hade jag gått och hämtat det (med min jätteonda fot). SÅ sugen är jag. jag har räknat ut att jag äter ungefär en till en och en halv kaviartub i veckan. när jag var liten var kaviar det absolut värsta jag visste. det är det inte längre, men det kanske ni listat ut redan.

nu ska jag plocka ut mina extraögon och ta på mig glasögonen istället (jag har nästna bara användt glasögonen i göteborg och folk där nere känner knappt igen mig utan dom. idag var jag nära på att inte ens komma in på jobbet när jag inte hade på mig dom. hon trodde att jag var en gäst som råkat tagit fel dörr och gått in genom bakdörren istället. OKEJ. men intressant eller. godnatt annis, godnatt bloggen, godnatt människor.

en svår och jobbig grej

hej hallå. känner mig så otroligt sleten (och varm såklart) och jag hoppas att jag kommer kunna slappna av lite i helgen, jag åker hem till degerfors då tills söndag. jag vet inte när jag slappnade av sist! känner mig typ helt utbränd här, ibland, haha. när jag kom hem från en jävligt varm och jobbig dag på BK så la jag mig typ ner på badrumsgolvet och nästan började gråta för att jag var så trött och jag ville bara vara typ tre år igen. men nu mår jag bättre. har varit ute och gått nu ikväll, förbi den dära trädgården som luktade vaniljte och rosor och lite allt möjligt gott. när vi kom hem så låg det kattsand över hela jäkla köksgolvet och mitt bland all den där jäkla kattsanden så låg det en liten kissemisse, hehehe. buskatt!

så låt oss sitta där till sena sommarkvällen



igår hamnade vi på en takterrass på avenyn i den rosa solnedgången med några öl och några goa gubbar som heter pontus & co. jag fick äran att prata med deras chef (eller jag jamade rättare sagt. han tyckte det var jättekul och det var han som började. go gubbe) när det egentligen var dags att ta den sista bussen hem så hamnade vi på berså istället där det var sjukt med drag!