SUNNY BEACH

är ingen direkt solgasögonbärare så jag har typ ett par, någonstans, som jag ej hittar. men snodde till mig ett par av mamma som var trasiga, så nu sitter jag här och limmar. klet och kladd överallt! har packat ner det mesta nu och rolig som jag är så har jag inte packat ner någonting färgglatt. jag har verkligen problem med färgade kläder, jag dras till svart och vitt. så jäkla tårkigt, men så jäkla sant.

förutom packning så har denna dag bestått av brännboll och ett örebro besök. vi växlade pengar och tanten inuti den lilla lådan där frågade ifall hon fick följa med oss, och jag skrek (tydligen) JA SJÄLVKLART! sitter nu här och väntar på den lilla glada och roliga tanten som glömde bort mitt namn hela tiden (jättesvårt, verkligen). besviken blir jag om hon backar ur nu. känns som om hon skulle göra hela resan liksom.

får väl passa på att säga farväl här då, inte säkert att jag kommer att skriva någonting mer innan vi flyr landet.
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, kommer sakna er också!!!!!!! glöm ej bort mig och ät massa ägg åt mig när jag är borta! (VIKTIGT) (är rädd, kommer dö, nejdå, NÄÄÄÄ men säg inte så annis, hjälp, sos, 112, mamma, pappa, gud) PUUUUUUUUUUUSSSSSS!


dark dad in the dark living room

nu är himlen skitljus men ändå är det så mörkt ute. känner mig helt trög och jag fattar ingenting. träd och hus är svarta och himelen är jobbigt ljus, det gör ju nästan ont att titta på den. sen är det så störande att pappa aldrig kan tända lampor eller så. fast ändå ganska roligt. jag ser inte ens han när han sitter i den svarta soffan. och jag själv sitter i köket och tittar, eller ja, jag försöker att se honom. om ni varit här vet ni att det inte är långt till soffan, från köksbordet. men jag ser inte min pappa. jag bara hör han fnissa till ibland då och då, jag hör hur han gör sina jobbiga ljud med näsan, som jag också gjorde förut men som jag lyckats vant mig ifrån. jag vet att han sitter där och lurar. vart kommer annars det där pinsamma och konstiga fnisset och de jobbiga näsljuden ifrån liksom? mm, han sitter där och han tittar på någon film. i know. svårt att lista ut när jag hör och ser att tvn står på liksom. trög. men ändå så lyser den inte upp på papi po.


blogg problem

jag skriver tusen inlägg som jag aldrig publicerar. tänker att Nej det här kan jag inte skriva, nej, för tänk om den personen skulle läsa det här, nej då kanske den eller någon annan tar illa upp, nej ingen fattar det här ändå, annaamj.tönt.blogg.se, det här kan jag inte skriva, nej, då tror folk att jag är konstig, men va, nej, åh vilket patetiskt inlägg, nehe, som om någon skulle orka läsa det här, nej, nu kommer ingen läsa min blogg nåt mer om jag skriver det här, men åh, tråkigt inlägg, hallå, ingen skulle läsa detta seriöst ändå, vad händer, nej, detta går inte, jag ska sluta blogga, mm, NU ska jag sluta, nej, vad ska jag då göra om dagarna? kanske kan sluta skriva efter studenten, japp, det gör jag, då startar jag en ny blogg. den ska ingen få läsa, eller kanske någon bara. ska fundera på saken. (kommer hinna ångra mig ett antal gånger skulle jag tro). gudarns. vilka problem. det snurrar i min skalle. det är så mycket som jag vill berätta men så lite som jag berättar. kanske. i min nya blogg ska jag skriva precis vad jag känner för och jag skiter i om människor tycker att jag är töntig, för då kan dom själv vara töntar tycker jag. ska skriva om mitt nya liv i storstaden. hahaha. typ som om jag vore någon expert på göteborg. kan se ett blogginlägg framför mig redan nu. gud va barnsligt det ser ut att bli. men det ska bli roligt. i min nya blogg ska det inte stå ett ord om degerfors. förutom att jag kanske har tagit mig därifrån. sen, inget mer. bye bye for good, degerfors, karlskoga och värmland.

kul att jag publicerar detta meningslösa inlägg då. nu ska jag krypa ner och gömma mig under täcket och dricka blåbärste i mörkret och hoppas på att jag inte bränner mig på tungan. tjarå.


och låten den kom

imorse hittade jag en påse med en massa mörka bär i, jag trodde ju självklart att det var blåbär och blandade typ 1dl i lite yoghurt. åh vad gott, tänkte jag, för blåbär och yoghurt är gott. men usch vad besviken jag blev. det var ju inte alls blåbär. det var visst svarta vinbär, vilket jag inte alls gillar lika mycket som jag gillar blåbär. men men, nyttigt är det ju. eftersom jag var så nyttig på morgonen så kände jag att jag var värd kladdkaka och vaniljglass. skitgott var det. den var så mättande att jag kommer att stå mig hela sommaren och det är ju bra det. känner mig jätteseg, nere och ledsen idag. försöker tänka på att jag om två dagar kommer att befinna mig i ett annat och förhoppningsvis varmare land men jag längtar faktiskt inte ens. känns som att jag kommer glömma att gå på planet och att jag inte ens skulle bli ledsen för det, jag skulle nog bara stå där och se planet flyga iväg och jag skulle vinka litegrann och viska hejdå och bara gå därifrån. känns faktiskt fett ovärt. roligt. men men, det blir säkert kul när vi väl kommit dit. förlåt för att jag är så trälig. alla längtar som tokar och jag försöker också, för att inte verka så tråkig och torr men nä. innerst inne så vill jag nog bara stanna hemma och äta ägg.


manina

jag äter min andra äggmackis för dagen. (två om dagen skall det vara, jag funkar inte annars) ikväll har jag varit med pau, sarah, sofie, carro, vera och blablabla (damen får jag inte glömma heller, damen var också med). vad ska man säga om dom wemosarna då? jag vet inte. inte bjöd dom mig på dagens andra äggmacka iallafall som jag behövde. nej, den fick jag fixa själv. men jag fick iallafall sällskap för kvällen och vi låg på torget och tittade på den vackra stjärnhimlen tillsammans. nu ska jag göra nånting tråkigt. sova. godnatt. puss.



jaha



ska du ha spö?

jag undrar vad som händer med mig. vaknade runt klockan tolv, idag igen! jag brukar alltid vara uppe och hoppa när klockan är runt åtta, nio när jag är ledig alltså, annars blir det ju runt klockan sex. det finns nästan inget värre än att sova för länge. hela dagen är ju plötsligt borta och man känner sig konstig och sjuk. kaffet smakar inte ens lika gott. man orkar inte fixa någon riktig frukost heller, för man kan ju lika gärna vänta tills man ska äta mat då. fattar inte grejen med att sova. det är så tråkigt, man missar så mycket och man ligger bara och vrider och vänder på sig i flera timmar i hopp om att få iallafall lite sömn. tråkigt säger jag.


igår började jag packa till bulgarien. idag ska jag packa igen, för allt ligger nu utspritt över mitt golv. jag lär få packa imorgon med, och på måndag. har en prick på min axel som jag är orolig över. tror att jag har alla sjukdommar som finns. nu, hudcancer. jag kommer inte våga sola där borta. ska sticka hål i min hjärna och pumpa ur alla rädslor. jag blir ju tillslut sjuk av alla dessa inbillningar. inte nyttigt.

träligt

har varit ute och horat runt med borat, skulle jag vilja säga, men med pau. vi var på något läskigt ställe mitt ute i ingenstans, då tror ni säkert att jag pratar om jakobs loge och då tror ni rätt, kan jag säga er. två gånger hamnade vi där. vi är så party. ha ha ha, så party att vi tog bilen dit. sedan åkte vi hem till pau och åt rostade mackor som på den gamla goda tiden. (fast då var det på lunchrasten eller efter skolan, då var vi inte så fräcka kanske, som vi är nu). sedan fick jag gå hem i snigelbacken. det var bara jag och sniglarna. alltså, det var det värsta jag varit med om. det låg feta stora slemmiga sniglar precis i hela backen. åh vad jag trivdes. jag verkligen mös. gud. hörde tre gånger hur det knakade till under skorna, när jag gick hem i den mörka, lite småvarma men ändå kalla natten. nej, det finns ju inga lampor i snigelbacken (okej, det finns det kanske visst, men de är inte till så mycket hjälp) och ja, det är slinganbacken jag pratar om.

nu.. ska jag.. sova. eller kanske dansa lite. behöver lite ljud. det är alldeles för tyst här.

liten människa i stort hus

tju, har haft det lite mysigt med pau, sarah och carro nu ikväll. annars då? jag är ensam. ensam i mitt stora hus. alla lampor är tända, har på jättehög reaggemusik, tvn står på, datorn är på, alla telefoner ligger här brevid mig, knivarna vet jag var de finns, alla dörrar är låsta, persienerna är nerdragna, telefonnummret 112 kan jag förhoppningsvis. jag är inte rädd, jag kan sova själv. jag är inte rädd. när ska jag växa upp? längtar tills papi po kommer hem.. på söndag. hjälp(!)


klassfest









lanceplutt





alla har feber i öronen

igår kom lancelot hit, med en gul näsa. han hade varit lite närgången med maskrosor, tror jag. är jättetrött. sovit lite för lite, gått upp lite för tidigt, lekt och busat runt lite för mycket och druckit lite för lite kaffe. ikväll är det då klassfesten som vi planerat så länge att ha. det ska bli spännande att se hur den blir. var ju tänkt att vi skulle spela brännboll ute (som om ni inte fatta det) men självklart så är vädret skit. jaja, HR3 / AA3 (anonyma alkolister) kan nog roa sig med andra saker också.


svärdsvingarn

har nyss varit ute och dränkt lite tankar med hög musik och en snabb promenad för att försöka gå ifatt de tankar som ej gick att dränka med den där höga musiken. har tänkt så mycket idag att jag känner mig helt konstig. konstigare än vanligt. har kännt för att svinga runt eller för att kasta svärd runt om mig idag, men hade jag gjort det så skulle jag ju vara konstig på riktigt och det vill jag inte vara, faktiskt.

slå er ner, gubbar

jaha, om en vecka alltså, så sitter vi och väntar på att få sväva upp bland molnen och ge oss iväg till ett varmare land. tycker att tiden går snabbare än x2000 och jag känner för att stanna upp den ett litet, litet tag. men jag vet att det inte funkar så det är bara att svicsha med helt enkelt.

jag, sofia och carl dukade upp för en gubbmiddag idag, vi hade nämligen temadukning på serveringen. det blev skitbra och charmigt. vi fixade congac och cigarrer och massa annat gubbigt. en gammal rutig duk och en massa gamla kaffekoppar fann vi även som vi blandade hej vilt. ser det inte rätt så äkta ut med cigarrerna och congacen eller? vi är skickliga vi, haha.


i'm done

there is no more lill anna in the cugels. tråkigt för dom, kul för mig. äntligen. jag känner mig så fri. fri som en fågel. friiiii som en fågel. jag var verkligen riktigt dum som började spela igen förra hösten. men jag var ung och dum, mer kan jag väl inte säga. nu har jag insett att det inte är någonting för mig. jag har vuxit ifrån det. detta ska firas med saft och lite party party på torsdag, för jag har ingen jäkla träning! wo ho ho! FÖR JAG ÄR FRIIIIII SOM EN FÅGEL.



trevligt var det iallafall, inte, att sitta på ett möte där jag bara satt och rullade tummarna och åt en macka och drack lite kaffi. fast det var ju såklart trevligt med kaffit och en smörgås. smörgåsen får 4 av 5 ostskivor av mig. helt okej, saftigt och mjukt bröd, grönsakerna var färska och lite knapriga men JAG VILLE HA EN ÄGGMACKA OCH DET FANNS INTE ETT ENDASTE LITET SPÅR AV ÄGG PÅ MACKAN. så därför ger jag 4 av 5 ostskivor. (dålig fantasi så jag kom inte på något annat än ostskivor att betygsätta med. ska skärpa mig, jag lovar. ge mig lite tid bara). måste även lära mig att inte vara så snäll. borde kanske egentligen ge den 3 av 5, men det var ju söta lilla falk som hade fixat dom, så 4 av 5 får det bli. falken har alltid varit min favorit i laget.


lips like sugar


jag behöver en smäll på käften för att komma i balans

jag kom att tänka på glass förut, att jag faktiskt inte har köpt en glass i år! VA? liksom. det är förtusan juni snart. herregud. fast alltså, jag har ju ätit glass, men inte köpt EN GLASS. ni fattar hoppas jag. detta måste jag ju ta tag i! kommer säkert att bli något liknande med att ta mitt första dopp i år. förra året badade jag säkert första gången i augusti. ja, när jag var i strömstad tror jag det var. men "JAG FRYSER!", sa jag, gång på gång, dag efter dag. är väl rädd att jag ska frysa till is och flyta ut i det stora havet eller i den lilla sjön och för att sedan smälta och drunkna. jaha. jaja. pinsamt, annis. måste ju skärpa mig! förhoppningsvis så badar jag i bulgarien om ungefär en och en halv vecka. där är det ju varmt så att frysa till en isbit när jag doppar mig är kanske inte någonting som kommer att hända. men man ska aldrig vara säker..


annis är rädd för vaaaatten, nanana nana na..


it all went away so fast

heeeej hej alla söta läsare. (snälla, sluta inte läsa här) nu sitter jag på altanen och bloggar i det superduper härliga vädret. visst är det underbart? hihi. jag har precis ätit en smarrig frukost och dricker nu en stor och härlig kopp kaffe och funderar på min karriär som smörgåsbloggaren. måste ju ha något att backa upp på ifall jobbet i göteborg skulle skita sig. smart va? fast vem vill inte ha äggsmörgåsens drottning som anställd liksom?  DAH! tänkte att jag skulle kanske lyckas bättre med bloggen om jag skriver med blondinbella-språk men jag vet inte, går nog tillbaka till mitt annispannis-språk, kanske. jo. ja. det här känns mer rätt. okej, men jaha. en stor kopp härligt kaffe var det ja, i solen, på altanen. igår träffade jag herr skitbäst en sväng och sedan somnade jag som en liten bäbis på soffan innan eurovision finalen var över. missade alltså vem som vann men jag antar att det var norge, eller?


alla drömmer om fåglar även du även jag

igår var det mys som gällde hos sofia, för att hon snart drar från detta land över sommaren. det var skit trevligt och roligt och god mat hade sofia gjort. doktig tjej alltså. vi drack vin och lite senare på kvällen så blev det så att hon och jag var crejsy och drog ut, höhö. efter utgången så promenerade vi hem mitt i natten till sofia och la oss och pratade jättelänge tills vi somnade runt fem nångång. när klockan var nio var vi uppe och hoppade och åt frukost på altanen och lyssnade på mysigt fågelkvitter.








fråga stina om ni vill veta vad en potatis är

idag har jag trancherat massa olika grillat kött till massa människor som var sugna på vår otroligt populära grillbuffé. det var sista gången och det gick skitbra, som vanligt. vi är så duktiga. faktiskt. otroligt skickliga. när alla gäster gått så hade vi en sista måltid tillsammans, hela klassen och lärarna. vi åt grillat, citron&marräng paj och drack cola och kaffe. vi pratade lite om åren som gått och om betyg. jag har VG i kök och MVG i hotell, iallafall som det ser ut nu och det är jag stolt över som tusan. har kämpat som ett djur i dessa tre år, eller nåt sånt. stina hade brottom hem till karlstad eller vart det nu är hon bor, ibland bor hon där och ibland bor hon någonannanstans verkar det som. hon skulle nog hem och bli FFF (full före fyra), fast hon lämnade champagneflaskan i skolan och även ett par klackskor, så jag vet inte. igår hade hon druckit vin på skolan och tydligen visat hur en potatis såg ut, ett antal gånger. hon är en virrig och söt liten tant, den där stina.

nu ska jag gå ut och sätta mig in the sun med mamma en stund och sedan åka till sofia. hejhejhej.


it was a turning point

det känns som att allt jag skriver om här är typ kaffe. men kaffe är det bästa jag vet ungefär så det betyder mycket för mig. jag längtar tills imorgon. då har jag servering för absolut sista gången (jag sörjer nästan) och vi har grillbuffé. på kvällen ska jag hem till sofia på lite baby goodbye, baby farewell-mys för hon åker snart till andra sidan jorden, typ! (bäst för henne att hon övat lite på att imitera en viss björn nu, höhö!). annars i helgen ska jag träffa herr skitbäst (eller ska jag säga mr shitbest?).
jag hoppas att det finns laxar imorgon i köket, jag vill se min lilla soppiloppa (som planerar att bli en kvinnlig ninja(=kvinja) när hon blir stor) slåss med en lax i varje hand. annars funkar det väl med baugetter eller något. men det skulle ju såklart vara roligare om hon skulle slåss med laxar. det tycker jag iallafall. skulle inte förvåna mig om hon slog till fia med dom, så mycket som hon retar stackars sophie. hahaha. imorgon får hon nog passa sig. jag ska stå brevid och heja på ifall det händer. spännande!


familjen


familjen johansson/andersson/metander. det roliga är att ida och mamma säkert inte ens gör minerna med flit. nej, speciellt inte ida. broder henrik står och pekar och tror att han kan hitta överallt och syster lina står fundersamt och kliar sig på huvudet och är inte alls lika säker på det, som han är. Lina säger "nej men .." henrik avbryter "ööpp öp öp, jo, man går dit och sen svänger man in där. det är klart att jag hittar här!". Sen så är det det ju jag också (bakom kameran, hellu) som alltid tar kort.

i think i'm ready

det börjar gå in i mitt lilla huvud nu att tiden bara flyger iväg och snart bär det av till bulgarien. det är inte ens två veckor kvar och jag måste börja inse det nu så att jag inte glömmer bort att åka dit. det vore ju träligt. när vi kommer hem är det ju bal och tjoho tjohej, fast vi som VÅGAR VÄGRA BALEN eller typ inte har råd eller lust, ska ha vår egna lilla bal och det blir väl en rätt stor del utav klassen kan jag tänka mig. sedan då. studenten. STUDENTEN! frihet. GÖTEBORG! åh, nu när jag vet att det är dit jag ska ta vägen, så längtar jag ihjäl mig! det blir jag, lina och molly. hela sommaren. sedan i höst, är det till min man jag ska, då blir vi äntligen familjen skitbäst! (ska ju inte säga för mycket kanske, det är ju inte SÄKERT än att jag får jobba där, men vafan, efter TRE år på hotell och restaurang ska jag väl klara av att steka hamburgare? :D eller?).


planering är min grej

tror nämligen att jag ska bli festfixare. min fest som jag planerar (ingen riktig fest, tyveeeeerr. serverings-arbete), kommer bli så jävla bra att jag själv skulle kunna betala 350 kr för att få komma in där. lätt värt. funderar nästan på att höja priset ändå.. ja, men nu iallafall, så har jag bara drinklistan kvar, sedan är den färdigplanerad. jäklar vad gött! sedan är det bara samhäll kvar som jag skjuit upp i flera veckor. imorgon ska det vara inlämnat och jag har inte ens (knappt) börjat. grattis. men vafasen. fest före pest. eller nåt. nu ska jag dricka te och typ.. inte göra någonting, ELLER börja skriva lite smått på detta.


jag leker fisk

nej inte fan har jag varken börjat plugga eller bakat eller kokat något kanelkaffe. nej, här sitter jag bara och tuggar tuggumi, äter blåbärsyoghurt och dricker gammalt hederligt svart kaffe. fast inte samtidigt. vad jag skall göra härnäst vet jag inte, kanske klä ut mig till en giraff hur jag nu ska göra det? eller annars kanske jag kan sjunga havet är djupt och göra lite fiskrörelser. det är en grej som jag är väldigt duktig på. *blubb blubb*.

kanelkaffe

jag älskar verkligen att hitta på andra saker när jag verkligen borde lägga på ett kol och plugga. får värsta kicken av det.. nej men. jaha. känner för att baka någonting istället. det är så mycket roligare än att skriva om pakistan, och dessutom så lär jag mig mer på det och jag blir mycket gladare av det också. (fast såklart inte om jag misslyckas med det hela). eller jag kanske ska koka nytt kaffe med kanel i. det är ju skitgott faktiskt. jag kan ha kanel till/på det mesta. en gång testade jag att koka kaffe med socker i, det blev inget bra.

breaking the silence

nu känner jag att jag behöver svepa kaffe efter dessa förbannat tråkiga och onödiga lektioner vi haft idag. kaffe och marianne är ju räddningen i skolan, just nu, iallafall. tycker det är så roligt när hanna tar med sig en tjugolapp när vi går till lilla selmis och säger att hon ska köpa fyrtio st marianne (alltså godisar, inte fyrtio tanter som heter marianne), men hon vågar aldrig köpa mer än tio. (man får två för en krona, förstår ni.), och madde hade med sig 5+8kr=13 idag, berättade hon. (hon lät så vimsig och rolig när hon sa det, typ som att vi inte kunde matte (men jaha, hon kanske sa det till mig. dum jag är)) sophie och sofia har spelat nåt spel de hittade på (sophie sköt ett stearinljus mot ett glas, så den studsade till sofia som sköt tillbaka ljuset mot en bok, så det studsade till sophie) och det gjorde de länge, och då menar jag länge. lättroade eller uttråkade. jag själv gick runt med ett fat på axeln (en bok egentligen) och frågade va mina gäster (sophie och sofia) ville ha att äta/dricka. uttråkad.



vi hittade ett arbetsmiljö och blablabla-prov som någon i ettan hade gjort på. det va skitkul, hon hade ritat en fin banan, en klocka, en sköldpadda, en morot och skrivit "omättat fett..va?" som ett svar. hon hade även lagt dit lite "he-he" efter något annat svar och massa sånt fjantigt. typ "jag blir lycklig när jag vaknar och när jag får svettas som ett djur." hon fick ig. hur fint hon än hade skrivit och målat, så fick hon ig. dåligt.

GÖTEBORG!

har precis pratat med burger king i göteborg och jag ska ner dit i mitten av juni och testa på att jobba :D så det blir alltså göteborg för min del efter studenten. jäklar i havet vad roligt! lite träligt bara att det är i delsjömotet och kanske inte ligger så jävla bra till, haha, men vafasen, det löser sig ju :D är superduperglad och skakar av nervositet! så ja ska alltså bli stekare, eh, fyfan va underbart. haha. om han nu tycker att jag förtjänar jobbet och är duktig så har jag jobb både i sommar och höst :D


den tysta musen

ja, igår mådde jag dåligt. vågade inte sova för jag var så rädd för att inte vakna upp. (men jag somnade och jag vaknade upp, härligt va?) det kändes ungefär som att jag hade druckit en flaska whiskey eller två och sedan dunkat den i huvudet tjugo gånger på raken. eller ja, jag kan tänka mig, att det skulle kännas så ungefär.
idag gjorde jag tacolasagne med sophie som vi bjöd klassen på. den blev helt fantastisk, såklart. det blev ingen gräs(h)soppa alltså. lite synd. hade varit gott tror jag. vi hittade också en mördare på skolan. (kuratorn) hon lastade in liksäckar från en bil till en annan, vi har det hela på film om ni (polisen) är intresserade.

jävlaskitmigrän

jag ahr sån jävla migrän så jag bara vill gräva ner mig (eller att nån annan gräver ner mig för jag har ingen ork) och vill bara spy och kapa av huvudet efteråt och sova i sjuttio dagar. har så ont att jag svamlar. så ont att det svartnar för ögonen.

min vän manfred

det är måndag och det betyder skola. jag åkte dit. gjorde ölprov om jag inte ens visste om att vi hade. (mvg- fick jag tydligen) orkade inte vara kvar och åkte hem. efter att ha traskat hem i regnet gick jag in och la mig brevid min älskade manfred (det var min bästa födelsedag, när jag kom till skolan nångång i högstadiet och öppnade skåpet, var väl typ jätteseg och arg för att jag skulle säkert ha so med hitler-kerstin, och så såg jag det lilla djuret som bara låg där, ensam och sken upp och log mot mig när jag öppnade skåpet, vilken fin hund, tänkte jag. det var en present från pau, tea, elin och malin tror jag. tack än en gång, haha.) känner mig helt utmattad och har huvudvärk. nu ska jag ösa i mig kaffe och skriva ett jäkla samhällsarbete som jag fattar nada av. lika bra att få det överstökat känner jag. 
 
(eller så ska jag spela sims, haha, trodde att jag fick det att fungera igår MEN de svävar fortfarande i luften de jäkla gubbarna, de är jättekonstiga. ena stunden så svävar de runt svarta med armarna utsträckta och sedan blir de helt plötsligt nakna, fortfarande med armarna utsträckta, det brukar bli så när de äter. det är itne att de har dött eller så och förvandlats till spöken, om de nu kan göra det. jag måste försöka fixa detta för jag vill spela. saknar att nörda sims.)


'round midnight

idag har jag verkligen tänkt på så mycket. på hur jag har det nu och hur jag har haft det, hur jag har mått och inte mått, på massa människor, på vad och vilka som verkligen betyder något och vad jag vill göra och en massa sånt där. det finns några få människor som jag kan prata med och jag är verkligen så glad för att jag har dom. idag pratade jag med en som jag kännt ungefär sen jag var lika stor som en falukorv, eller jag var kanske lite större. men ja, vi har kännt varandra länge och förstår varandra bra. på den senaste tiden har jag insett mer och mer vem jag är och hur jag har förändrats. jag har faktiskt, mot min förvånan pratat av mig med några få människor, som jag vet förstår mig, på olika sett. och det har varit jättebra för mig och det har nog hjälpt mig att förstå mig själv mycket mer än vad jag gjort tidigare.
 det är så mycket jag vill få sagt. känner liksom för att skrika ut så att alla förstår och vill berätta för alla hur jag tänker och tycker och hur jag är och hur jag varit. men, grejen är att jag har sjukt svårt att prata med folk. har alltid haft svårt för det och kommer väl alltid att ha, hur gärna jag än vill prata. det är nog därför jag brukar prata med mig själv. har länge undrat varför jag gör det och nu har jag kommit på. det är bara jag själv (och möjligtvis några jättefå personer) som förstår mig och jag måste ju prata med någon. nu tänker väl ni att jag är skitstörd och jättefjantig. det kanske är så, jag kanske är skitstörd och jättefjantig. jag vet faktiskt inte och det vet inte ni heller. jag får väl helt enkelt ta ett snack med mig själv imorgon för nu ska jag gå och lägga mig. godnatt.


klirr i kassan var det

har inte haft något varmvatten hos pappa sen i fredags. jäklar alltså, va jobbigt det är. känner mig som värsta grottmänniskan. eller ja. fast det är väl mysigt. idag iallafall åker lina & molly hem och vi har precis varit hos snälla mormor och morfar och hälsat på. jag fick en liten slant (eller inte så liten egentligen) av dom till bulgarien, så nu kan jag väl leva på annat än saltvatten och sand kanske. "ett oväntat klirr i kassan" stod det i mitt horoskop idag. jag säger ju att horoskop stämmer! nu ska jag gå och mysa och pussa lite på den söta lilla tigern som tassar runt här hemma innan hon åker, för det kommer nog dröja ett tag innan jag träffar den lille busen igen.


grekisk björn is good shit







vi gjorde grekisk björn-paj som vart så jävla god (alltså, så jäääävla god och namnet är skitbra), lyssnade på R'n'B, drack vin och åt mango, kiwi, fetaost och godis och fixade snyggfrillor för det var ju disco inatt, möhö. pajen var så god att jag vill bjuda hela världen. nu ska jag mysa med molly för jag är nämligen (världens bästa)kattvakt.

jag gjorde fiskarna sällskap

hej hej hej. idag var det den absolut sista gången jag var i köket och jag gjorde fisk och massa såser. fiskarna kände sig väl lite ensamma där i stekbordet tror jag, hörde hur de ropade "ansjovis, kom hit och bada med oss" så jag offrade min hand och gjorde dom sällskap i stekbordet. hej hopp, en bränd hand fick jag. men det var det värt. jag fick även lite vitpeppar i ögat vilket gjorde ondare. det var INTE värt om man säger så! nepp, ett rött öga fick jag.

finis linis är hemma :D


lussebullis i maj

det enda som var bra med den här torsdagen i skolan var väl att det bjöds på lussebullar i matsalen, även julmust men den var ju såklart slut. mattanterna är väl ganska virriga och lite före eller efter i tiden verkar det ju som. bullen var torr men det gjorde ingenting, för att få äta lite saffran en regnig dag i maj är ganska fantastiskt tycker jag. nu längtar jag till december. men innan det så ska jag ju hinna med att åka till bulgarien, ta studenten, säga hejdå till denna by och människor och flytta till göteborg och börja jobba är det ju tänkt.

och nu ska jag hinna med att dricka kaffe innan jag åker till synsam och sedan till träningen, vilket är den sista träningen skulle jag tro, för min del iallafall, typ, föralltid, menar jag då. hoppas att jag lär mig sen att jag inte ska gå tillbaka för jag vill inte ångra mig och känna mig såhär fast igen som jag gör.


never been good enough, but i have always been the best

att sätta betyg på sig själv är inte fett med lätt direkt. klart man vill säga att jag förtjänar ett mvg bara för att jag är skitbäst och helt grym på det mesta. men, jag vet ju att det kanske inte alls är så, eller ja, jo, men att min lärare inte tycker det. det är ju skolans bitch jag pratar om. om hon skulle ta av sig sina glasögon skulle hon nog inte vara lika bitchig, tror jag. hon ser ut som en liten gammal, snäll kines (med grått hår och putande läppar) utan dom. men, nu är det såhär att hon är inte snäll och hon är ingen kines. så jag vet inte.


someone like you

GODMORGON. jag är jättemorgonpigg idag. eller så ljuger jag, kanske.. jo. tur att den underbara drycken kaffe finns. jag hoppas att sofia glömmer bort att hon ska vara fin idag (det är hon ju jämt såklart, men, extra fin) och ser ut som ett troll idag igen. nu ska jag äta ägg, vad annars? brukar inte vara så seg på morgonen som jag är idag. men pommes shit. börjar inse nu hur snart min buss går. okej. hej.


vi har väl våra skäl till att vara lite osäkra

vet frotfarande inte ifall jag och sofia (och emma, för hon satte sig faktiskt på bussen, mohaha) blev lurade idag, när hela klassen sagt att vi skulle skolka från nån jäkla blöblöblö-grej uppe i aulan som handlade om eu-valet. madde och sophie stod bara och skrattade och sa "NEJ, hihihihi men vi SKA INTE gå upp dit när ni har gått hihih, vi lovar!" vi blev helt rädda ju och tänkte "men jooo, dom kommer visst gå dit och så får vi skäll av ulla imorrn inför hela klassen" (ja, vi är fjantiga töntar som inte vågar skolka bara sådär). vi stod och blev lite retade där en stund av en stor del av klassen, men tillslut lyckades vi iallafall få med oss emma därifrån, så då blev ju vi en mer iallafall. kändes bra. jag och sofia är ju offrena i klassen. (fast idag blev sophie rätt så hackad också, hähä, hon kommer att få höra DILLA (bryt på finska typ så hör du hur roligt det låter) efter sig hela livet ut tror jag.

godnatt / tönten som faktiskt SKOLKADE (coooooool tönt).


a tired teacher

jag tror faktiskt aldrig att jag har varit med om att en lärare försovit sig och att en elev ringt och väckt honom. idag hände det iallafall och han svarade " vaaaa va är klockan?" när vi ringde honom klockan 8 imorse i väntan på honom. "FAN, ja skulle ju ha tagit upp bröd halv åtta, fanfanfan". ungefär. fast ja. han är ju två år äldre än oss, ingen gammal gubbe. så att, inte så konstigt ändå kanske. han lämnade iallafall getterna hemma och kom till skolan en halvtimma senare typ. då hade hela klassen tagit sig frukost (cheesecake) och han blev nervös och sa "bara alla spår efter cheescaken är borta innan stina kommer!!". jag tror att han är lite rädd för henne.


egentligen ville jag bara lägga upp den här bilden, (och hoppas på att min man uppmärksammar mina rosa byxor.) men det blev en liten onödig text på köpet också. japp.


hundra liter stress och en god paj

jag klarade mig undan döden idag. såg den svischa förbi ett antal gånger. trodde jag skulle få en hjärtattack eller två, eller dö av att slag på armbågen. jag ska aldrig i hela mitt liv, jobba i ett kök! inte förrän jag är redo för min död. mina nerver pallar nog inte det. idag var det min tur att tillaga den där jävla festmåltiden. ni som gått med mig i tre år, borde ha sett mig stressad och vet nog hur lätt jag blir det. idag var jag stressad, som aldrig förr. jag kunde inte sluta springa, var inne redan halv 9 och skalade potatisar för att man har ju hört talas om att NÅGON glömde bort potatis förra gången och jag ville inte göra samma misstag. jag har sån jävla prestationsångest och det är fan jobbigt. min varmrätt kan ju bara dra åt helvete. kyckligen kunde väl ha ropat på mig när den ville ut. men nej. den var tuff och låg kvar där i ugnen lite, lite, lite för länge. (min varmrätt blev torr alltså. ljug ej för mig.) förrätten då. först likande det mest ett basebollträ, men sedan blev det bra och det smakade skitgott. (jag hade laxrullar). och min efterrätt var rabarber och jordgubbspaj med vanilj och stjärnanissås och den vart fan jäkligt god, om jag får lov att skryta lite.
men jaha, det här var en dag som jag verkligen har fruktat i ungefär ett halvår. och nu är den över. pjuu.
men, en stressad annis är inget att leka med. men det är ju roligt att folk kan ha kul åt mig ibland. jag hade sån jäkla tur föressten och kom ut med mina rätter, precis den sekunden som min redovisning av rätterna började. jag satte mig ner och pustade ut och skämdes lite för min varmrätt, men. nu är det över.


bärpaj var det




idag var jag skitarg på stina, för att hon slarvat bort mina recept till min festmåltid. men jaha, de låg på hennes skrivbord. okej. hann att göra en vaniljsås iallafall som vart skitfluffig och tjock, men det var den godaste vaniljsåsen jag ätit. (brukar ej äta vaniljsås så ofta, så att. vad vet jag egentligen?) annars idag har jag gått, suttit, gått igen, ätit paj (bärpaj tom., glöm ej), tittat på fina blomms, pratat, lyssnat, ätit sojakorv, spillt kaffe, lekt indian, haft blåsiga vindar i håret, ätit äggmacka såklart, längtat, kommit på bra saker som t ex namn, sjungit baby goodbye baby farewell i don't wanna lie cause we can't stay togehter my friend, tittat på snygg gobbens rompa, pratat med en annan gobbe och sett en annan väldigt hurtig gobbe.
annars har jag väl inte hunnit med så mycket mer. okaj. herå / bjornis

dreaming about the day

jag har lekt med lanceplutt idag. han var allt från en cool bonde till en kock som sålde blommor. han visade för mig att han kunde skriva och jag visade för honom, att, det kunde jag också göra. vi drack oboy på balkongen och pratade om att det sitter en liten vaktmästare i ett träd, långt borta, typ i norge, och smyger på lancelot på min balkong, med en kikare. vaktmästaren är liten, typ SÅHÄÄÄÄÄÄÄR LITEN, så man ser honom inte, sa jag till lancelot. han blir arg om man slänger ner saker från balkongen, då kommer han med hela cirkusen med lejon och mammutar och sådär, och jagar den som slänger saker från balkongen. när han råkade tappa ett russin gick vi in, för då var det inte roligt längre, tyckte han. vi gick in och gömde oss och åt päronyoghurt.


fest på gretas balkong

hallu. sitter på gretas balkong och myser järnet med partyhattar på och längtar efter en katt och lyssnar på britney spears och dansar. tjohej.

chili chili bang bang



jag kan få nyfyllda artonåringar att göra vad som hellst. maha, jag har makt.
träffade de här en stund igår kväll, innan de skulle ut och partaja. var typ ett hårstrå från att hänga på, men valde att gå av bussen vid statiol och trippade hemåt. ikväll ska jag tydligen träffa dom igen, hos pu björnen. fast, minus elin, plus andra människor. nu ska jag äta räksmörgås som pappi fixat iordning. gött gött gött. jäkla matblogg. hejda!

no stress

charmig som jag är så har jag lagat mat med en kockrock på mig här hemma. tänkte att jag skulle känna mig lite bättre med den på, men, herregud, det är så pinsamt att jag går hotell och restaurang. jag har inte ens lärt mig att man inte ska ta i en varm plåt med bara händerna. (två gånger hände det idag) men, maten blev faktiskt rätt god ändå. gjorde yoghurtmarinerad kyckling med massa fetaost och oregano och honung och vitlök och cayennepeppar och salt. överdrev en aning med fetaost med det gör ingenting för jag älskar fetaost lika mycket, nästan, som jag älskar hallonsylt och ägg. då vet ni det.


hackad annis, nej tack

igår följde jag med pappi po som skulle hämta blommor någonstans ute på landet, det tog evighet att komma dit och det var sådär jättehett i bilen. när vi kom fram så tänkte jag "ÅHÅÅ, va skönt det ska bli att komma ut!" men, vad ser man? typ 20 höns som skuttar runt på gården, och fåglar är inte mitt favoritdjur direkt. jag satt i bilen med ögonen fulla av tårar och kokade i en halvtimma ungefär, innan pappa kom tillbaks. hönsen och tupparna var typ en meter från bilen och de stirrade på mig och var jättejobbiga. jag grät såfort de kackalde till. så fjantig kan lilla annis vara. hur mycket jag än gillar ägg så hatar jag höns, tuppar och alla andra fåglar. pappa försökte locka ut mig hela tiden "det föddes ett litet lamm här inatt, kom ut och kolla på det, det är jätte fint, de har grisar också!". men NEJ. "de vill bjuda oss på kaffe, kom ut nu" men NEJ. vill han att jag ska bli ihjälhackad eller?


bror & pappa leker, nyploc-kade jordgubbar och en gammal bil i ett annat land




farmor

efter att ha gått och släpat på en tung väska igår så är min rygg inte helt okej. men jag lever och det är ju bra. idag ska jag ut och leva i det fina vädret tror jag nog. ska åka och hälsa på min farmor också och ge henne lite blommor och stå där och sakna henne en stund. ja, jag saknar verkligen henne. hon var den bästa. det var så jobbigt att se henne, må så dåligt. att se henne darra så mycket som hon gjorde, hon klarade knappt utav att äta, den lilla människan. jag har hört av många att jag är jättelik henne, när hon var ung. åh, jag fick alldeles för lite tid med henne. underbara du, vill sitta på soffan och äta körsbär och dricka saft med dig och få darriga, men mysiga kramar av dig och vill att du ska berätta vilka fina små änglar jag och lina var och känna din doft. hittade en parfym som luktade farmor en gång, så jag köpte den. fast den luktade lite tant. så jag använde den aldrig, men brukade lukta på den skitmycket.


farmor, mini-jag och max.

irre birre bacon har talat

hej. ikväll har jag jagat bort en polis tillsammans med maddi, helen och boris. vi drog först till björkborn och lyssnade när irre birrre bacon, även kallad helen, höll tal innan the fire drog igång och sedan drog vi till näset (synd att vi inte orkade dra till läraren jocke långt borta i ingenstans någonstans) där vi satt och götta oss med öl, godis, nötter och chips. vi tittade på när fulla fjortisar blev omhändertagna av the cops och sådär. mysigt och kallt var det. tjohej, ska äta flingor nu. inte ägg. har redan ätit tillräckligt tror jag så att.. japp. inget mer ägg idag. eller jo, klockan är över tolv så jag kanske kan ta ett ägg iallafall. gött. är så sugen. hejhej. ägg nu.